Steeds meer hetero jongeren en 40+ hetero's hebben Soa en homo's opgelet voor Gonorroe.Steeds meer hetero jongeren en 40+ hetero's hebben een Soa (Seksueel Overdraagbare aandoening). En homo's, maar ook hetero's die aan anale seks doen moeten oppassen voor Gonorroe. Het is niet bekend of ook holebi jongeren en holebi 40 plus meer soa's hebben. Al is wel bekend dat sommige soa's meer voorkomen bij homo's.

In BelgiŽ heeft 1 op de 20 heteroseksuele jongeren de soa Chlamydia. Het gaat daarbij om jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Wat deze soa gevaarlijk maakt is het feit dat het geen symptomen geeft maar toch ernstige gevolgen kan hebben. Veel jongeren hebben deze soa zonder dat ze het zelf weten. Het is dan ook belangrijk jezelf regelmatig te laten testen. Bij vrouwen is Chlamydia gevaarlijk omdat het littekenweefsel kan achterlaten in de eileiders wat in 15 procent van de gevallen tot onvruchtbaarheid leidt. Bij mannen kan littekenvorming in de zaadleiders zorgen voor onvruchtbaarheid.

In Nederland komen er steeds meer geslachtszieken (soa's) voor bij heteroseksuelen boven de 40 jaar. Het gaat daarbij dan vooral om Chlamydia en genitale wratten (Herpes Genitalis). In 2010 had 5,9 procent van de geteste vrouwen tussen de 45 en 49 jaar chlamydia. Wat betreft genitale wratten is de sterkste stijging te vinden bij mannen tussen de 45 en 49 jaar. In 2008 viel van de mannen met genitale wratten nog 3,2 procent in deze leeftijdscategorie, in 2010 was dat al 5,4 procent. Bij vrouwen tussen 40 en 49 jaar is een lichte stijging te zien. Men vermoedt dan een van de mogelijke oorzaken van de stijging van deze geslachtsziekten komt door 'herintreders', gescheiden mensen die weer wisselende seksuele contacten hebben, minder opgegroeid zijn met veilig vrijen campagnes en het feit dat het via internet eenvoudiger is geworden om seksuele contacten te leggen.

In BelgiŽ moeten homo's en hetero's die aan anale seks doen oppassen voor Gonorroe. Deze ziekte is te behandelen maar de behandelingen met antibiotica die vroeger de ziekte konden overwinnen, werken nu soms niet meer, aldus een waarschuwing van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) uit Antwerpen. Bovendien zegt men dat men momenteel nog maar over ťťn middel beschikt om deze geslachtsziekte te overwinnen, en zelfs dan moet ze in steeds hogere dosissen toegediend worden. In 60 procent van de gevallen van gonorroe is de bacterie immuun geworden aan allen andere antibioticabehandelingen. Dat is slecht nieuws, want gonorroe komt veel voor bij mensen die aan anale seks doen, en dat zijn niet alleen homo's. Bovendien is deze soa zeer besmettelijk. Men raad aan om je om de zes maanden te laten testen.

Nuttige links:
- Alles over Soa's + foto's: KLIK HIER
- Website Mannenseks (homo) KLIK HIER
- Website Sensoa (hetero en holebi): KLIK HIERBronnen: mannenseks.be, www.sweetlove.be, destentor.nl

Dit bericht is gepost op 09 March, 2012 en 5475 keer gelezen.Reageer op dit bericht: