Antwerpse politie zet zich in voor holebi's en transgenders.
Dit jaar vond de nieuwjaarsreceptie van çavaria (holebifederatie) plaats in de Antwerpse politietoren. "Geen toeval", zei de korpschef van de Scheldestad, die liet weten dat zijn korps oog heeft voor holebi's en transgenders en hun eventuele problemen.

De korpschef vertelde eerst over de opleidingen die aan agenten wordt aangeboden om hen wegwijs te maken in de diversiteitsthematiek. Het gaat hierbij om een vijfdaagse opleiding. Sinds 2003 worden er tijdens die kleine week ook opleidingsdagen ingepland in samenwerking met het Roze Huis (koepel Antwerpse holebi en transgender organisaties), waar de deelnemers aan de opleiding dan ook telkens te gast zijn. Jaarlijks zijn er een zes tal opleidingen waaraan telkens 18 medewerkers deelnemen.

Daarnaast deed de Antwerpse politie in het verleden ook grote inspanningen om via allerlei kanalen en met gerichte campagnes duidelijk te maken dat holebi's bij de Antwerpse politie erg welkom zijn. De korpschef stelde dat het wel jammer is dat er nog te vaak wordt vanuit gegaan dat er voor holebi's misschien geen plaats is binnen de stoere wereld van de politie. En net van dat imago willen ze bij de Antwerpse politie vanaf. Dus holebi's zijn zeker welkom. Dat bewezen ze door al drie keer aanwezig te zijn met een infostand tijdens de Navigation-festiviteiten.

Ook het thema homofobie werd aangehaald. Het gaat dan om misdrijven waar holebi's en transgenders slachtoffer van zijn. Dat kan gaan over diefstallen en geweldpleging, maar ook over andere vormen van homofoob gedrag zoals beledigingen of bedreigingen. De Antwerpse korpschef benadrukte dat ze deze feiten ernstig nemen en dat slachtoffers van homofobie op eenzelfde manier worden geholpen als andere slachtoffers. Toch beseffen ze bij de Antwerpse politie dat er nog steeds een hoge drempel bestaat om aangifte te doen van homofoob geweld. Dat is merkbaar uit de cijfers van geregistreerde criminaliteit.

"En dat is een gemiste kans. Wanneer mensen die slachtoffer zijn geworden van dergelijke feiten beslissen om liever niet naar de politie te stappen omdat ze denken niet ernstig te worden genomen, omdat ze liever niet voor de ‘echte’ aanleiding willen spreken of – erger nog - omdat ze de schuld voor het voorval voor een deel bij zichzelf leggen, dan zijn zij naar mijn mening tweemaal slachtoffer van dezelfde feiten. Die vooroordelen hoop ik in de toekomst, samen met organisaties als Çavaria, te kunnen wegwerken. Laat dat misschien, om in de Nieuwjaarssfeer te blijven, één van onze goede voornemens zijn, niet alleen voor 2012 maar voor de verdere toekomst," besluit de korpschef.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
3 BELGISCHE SENATOREN KOMEN OP VOOR SLACHTOFFERS HOMOFOBISCH GEWELD.
OPEN VLD SENATOR WIL DAT BELGIE REAGEERT OP UITSPRAKEN PAUS.
EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELGIE KRIJGT HOLEBI POLITIE TEAM (Rainbow Cops Belgium)
HOMOFOBIE IN BELGIE APP BRENGT HET IN BEELD.
3 DAMES: VAN CD&V, ECOLO EN OPEN VLD KOMEN OP VOOR HOLEBI'S EN HOMOFOBIE.
AGRESSIE TEGEN LESBIENNES ONDERSCHAT PROBLEEM.
TIMO DESCAMPS GAAT HOOFDROL SPELEN IN AMERIKAANSE HOMOFILM.
NEDERLANDSE VERZEKERAARS WILLEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG BETALEN.
ZANGER GERARD JOLING MET DE DOOD BEDREIGD.
EERSTE MAN UIT ISRAEL DIE EEN BABY KRIJGT IS EEN FEIT.
WINNAARS BELG HOLEBI FOBIE EN FOBIE PRIJS BEKEND GEMAAKT.
ONDERZOEK: TIENERS VAN LESBISCHE MOEDERS ZIJN...
BELGISCHE ALLOCHTONE HOLEBI'S KOMEN MET NIEUWE SITE.
70 AMERIKAANSE BURGEMEESTERS KOMEN SAMEN OP VOOR HOLEBI'S
HOMO, LESBISCH, BISEKSUEEL, TRANSGENDER, BELG EN OP ZOEK?

LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 January, 2012 en 2603 keer gelezen.Reageer op dit bericht: