Ban-ki Moon wil wereldwijd decriminalisatie homoseksualiteit.

Ban-ki Moon, de secretaris-generaal van de VN, heeft een pleidooi gehouden voor het wereldwijd decriminaliseren van homoseksualiteit. Dat is nodig omdat door toedoen van Arabische en Afrikaanse landen de VN-resolutie inzake holebi's vorige maand werd geschrapt.

Volgens Ban-ki Moon mogen mensen geen angst hebben voor hun medemens, en zei hij dat mensenrechten belangrijker zijn dan culturele waarden en normen. Moon verklaarde verder dat een Oegandese homorechten activist, Frank Mugisha, hem vroeg om een oproep te doen om alle wetten gericht tegen homoseksualiteit op te heffen.

“Hij vroeg mij om me in te zetten voor een wereldwijde decriminalisatie,” aldus Moon. "En dat gaan we ook doen. We gaan met zoveel mogelijk bondgenoten werken aan het herroepen van wetten die homoseksualiteit strafbaar maken en discriminatie toestaan op basis van seksuele geaardheid of gender-identiteit."

De Amerikaanse VN-ambassadeur Susan Rice liet weten dat haar land initiatieven zal nemen om de verwijzing naar seksuele geaardheid in de 2-jaarlijkse VN-resolutie over onrechtmatige executies zo snel mogelijk er weer in terug te krijgen. Door toedoen van Arabische en Afrikaanse landen werd deze verwijzing er vorige maand uit verwijderd.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 December, 2010 en 3365 keer gelezen.Reageer op dit bericht: