Nederland: Huisuitzetting (homofobische) probleemjongeren werkt.
Nederland: gezinnen kunnen uit hun huis worden gezet wanneer hun kinderen nog langer overlast veroorzaken op straat. Die aanpak van hangjongeren lijkt te werken in een aantal steden in het land, zoals in Utrecht en Breda.

De laatste jaren zijn er steeds meer problemen met hangjongeren, voornamelijk van allochtone afkomst in Nederland. Eerder dit jaar suggereerde de SVGK deze maatregel al als wapen in de strijd tegen jongeren die homo's hun huis uit pesten. Geen slechte zaak gezien het feit dat homofobie steeds vaker voor komen bij onze noorderburen en dat er een stijging is in het aantal homofobische gewelds delicten.

Breda en Utrecht hebben alvast goede ervaringen wat betreft de aanpak om gezinnen uit te zetten. Probleemgezinnen krijgen dan van de gemeente een brief waarin met uitzetting wordt gedreigd als zij of hun kinderen hun gedrag niet zouden aanpassen. Volgens de buurtbewoners is het na enkele uitzettingen een stuk veiliger geworden in de wijk, en het helpt ook tegen hangjongeren die homo's en lesbiennes pesten.

Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten (VVD), liet al weten voor een landelijke aanpak te willen gaan. Vorige week zei hij ook dat er een landelijke database voor relschoppers komt, waarbij hij hardnekkige relschoppers 24 uur per dag in de gaten wil gaan laten houden. Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA, voerde in de tijd dat hij Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart was, al een streng beleid tegen Marokkaanse hangjongeren, wat hem overigens in eigen kring niet in dank werd agenomen.

Vanuit Amsterdam, waar de stijging aangaande homofobie het hoogste is liet men al weten over te zijn gegaan op een zero tolerance beleid wanneer het gaat om anti holebi geweld. Steeds meer en meer steden blijken inmiddels het nut in te zien van een verscherpt beleid om homofobie en andere pesterijen door jongeren aan te pakken.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdamse holebi's blijven in de kast wegens toenemend geweld.
Nederlands homokoppel eist 40.000 euro van gemeente na homofobisch gepestholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 November, 2010 en 6171 keer gelezen.Reageer op dit bericht: