Nederlands homokoppel eist 40.000 euro van gemeente.Nederland: een weggepest homo koppeltje eist ruim 40.000 euro van de gemeente Utrecht. Maar die zien dat niet zitten en lieten al weten dat ze het koppel niet zullen tegemoet komen.

Het homokoppel, dat na vele bedreigingen en pesterijen door homofoben uit Utrecht is verhuisd, eist van de gemeente een schadevergoeding van ruim 40.000 euro. De twee konden hun huis niet voor de vraagprijs verkopen en liepen zo behoorlijk wat geld mis. Bovendien moest het koppel voor hun nieuwe huis ook weer kosten doen en moest het de vernielingen betalen die aan hun vorige huis werden aangebracht door homofoben.

De gemeente Utrecht gaat niet akkoord met de eis van het homokoppel, en burgemeester Wolfsen heeft in een gesprek laten weten dat er geen regeling is voor het stel. De gemeente gaat wel een speciaal telefoonnummer in het leven roepen, een soort van Gay Alert, waarop men melding kan doen van homofobische pesterijen, en dit na een stijgend aantal incidenten tegenover holebi's.

Maar volgens o.a de Utrechtse jongerenafdeling van het CDA is een Gay Alert niet dé juiste oplossing om de problemen aan te pakken. “Het is van groot belang dat de gemeente Utrecht harder en sneller in kan grijpen in situaties waar homo’s gepest worden”, aldus voorzitter Jozef Waanders in het Stadsblad Utrecht, “maar een speciaal Gay Alert dekt het falen van het bestaande beleid toe. Het zou zo moeten zijn dat élke burger in geval van intimidatie of criminaliteit snel en effectief geholpen wordt.”

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdamse holebi's blijven in de kast wegens toenemend geweld.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 October, 2010 en 2968 keer gelezen.Reageer op dit bericht: