Nederlandse moslim partij tegen homohuwelijk.Nederland: Zopas heeft de de Nederlandse Moslim Partij verklaard niet enkel een tegengeluid voor Geert Wilders te willen zijn, maar ook dat ze de klok willen terugdraaien inzake enkele maatschappelijke waarden en normen. Zo is de partij tegen euthanasie en wil men het voor homo's en lesbiennes opgengestelde burgerlijke huwelijk afschaffen.

In het Grondbeginsel van de Nederlandse Moslim Partij. Artikel 3.2 staat: 'Homoseksualiteit is in de Nederlandse maatschappij toegelaten en geaccepteerd. Voor de Moslims is dit een gevoelig onderwerp. In de maatschappij moet men dit punt bespreekbaar kunnen maken, ook binnen de Moslimgemeenschap. De Nederlandse Moslim Partij is niet tegen homoís, maar neemt wel afstand van het homohuwelijk. Daarentegen is de partij ronduit tegen homogeweld.'

De partij zal binnenkort meedoen aan de kamerverkiezingen. Mede-oprichter en voorzitter van de Moslim Parij zegt op de website van de partij dat homoseksualiteit een beladen onderwerp is binnen de Moslimmaatschappij maar is verder van mening dat men als volwassenen met het onderwerp moet omgaan.

"Als ik me niet vergis, is er sprake van een antihomo gegeven in de heilige Koran, echter m.i. komt dit uit eerdere heilige Boeken en zou er een lijn kunnen zijn naar Sion. Daarnaast vind ik het hypocriet als men zegt dat homoís verboden zouden zijn, terwijl er nog wat jongens en meiden zich gebonden voelen in deze groep. Ik heb het in TunesiŽ zelfs meegemaakt dat jonge jongens zich gaven aan oudere mannen om maar mee naar Europa te kunnen. In het Grondbeginselprogramma van de Nederlandse Moslim Partij is artikel 3.2 opgenomen waarin staat dat homoseksualiteit in Nederland toegelaten en geaccepteerd is en dat de partij dit standpunt zal respecteren, al hoewel er mensen zullen zijn, die hier moeite mee hebben. "aldus Kreeft, een tot moslim bekeerde Nederlander.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Campagne rond lesbische moslima aangevallen.
Veel Nederlandse moslim homo's leiden dubbel leven.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 March, 2010 en 3567 keer gelezen.Reageer op dit bericht: