Anja Rens plant eerbetoon voor overleden zus Yasmine.Vijf maanden na haar tragische overlijden wordt Yasmine nog enorm gemist. Zeker door haar zus Anja, 46, die nu de moed heeft gevonden om een huldebetoon op touw te zetten voor haar overleden zus. Zo hoopt ze haar immens verdriet beetje bij beetje te kunnen verwerken.

Dat staat te lezen in het interview dat weekblad Dag Allemaal deze week had met Anja Rens, de zus van Hilde (Yasmine). Hier een samenvatting van het gesprek dat het weekblad met de zus van had.

Op 25 juni stapte Yasmine uit het leven, de geliefde zangeres en presentatrice was 37 jaar. Haar totaal onverwachte overlijden, en vooral de manier waarop, zorgde voor een schokgolf door Vlaanderen, en voor heel veel verdriet. Yasmine leeft verder in de harten van talloze mensen. Daarvoor kwam recent een mooi bewijs, in de jaarlijkse Homo Top 100 komt Yasmine maar liefst zeven keer voor. En tijdens de recente TMF Awards kreeg ze postuum een prijs voor alles wat zij in haar carrière heeft verwezenlijkt.

Zus Anja verteld dat haar moeder er nog steeds kapot van is. Allerheiligen en Allerzielen waren voor onze ouders en de hele familie dan ook zware en donkere dagen. Ook nu de eindejaarsperiode in zicht is, vreest Anja dat de familie Rens nog veel trieste momenten wacht. 'Er zal dit jaar een lege plek aan tafel zijn'.

Voorlopig heeft de familie Rens nog niet de kracht om aanwezig te zijn op evenementen waar hulde wordt gebracht aan hun betreurde dochter en zus. Maar Anja heeft het voornemen om volgens jaar in juni, de maand waarin Yasmine overleed, zelf een eerbetoon aan haar zus op poten te zetten. "Ik vind het mijn plicht om dit te doen. Voor de fans van mijn zus, maar ook voor mezelf..Ik denk dat ik hierdoor ons grote verlies misschien beter een plaats zal kunnen geven. Hilde verdient zo'n hulde ook dubbel en dik. Ik heb ooit mee de Yasmine-fanclub geleid. Ook toen zette ik meermaals allerlei activiteiten voor de fans op touw. En nu wil ik dat graag een laatste keer doen. Een mooi huldebetoon aan de artieste en vooral de mens Hilde Rens."

Anja heeft al een paar ideeën. Het eerbetoon zal in Edegem door gaan, de laatste woonplaats van Yasmine. En er is het plan om een aantal Vlaamse artiesten aan te schrijven om mee te werken. Ook gaat Anja weldra op zoek naar een geschikte zaal. Anja kan verder al rekenen op twee super grote Yasmine fans. "Zij hebben zich vijftien haar lang van ganser harte verdienstelijk gemaakt bij het organiseren van speciale evenementen rond mijn zus." Maar hoe het er allemaal zal gaan uitzien is nog niet duidelijk. Wel staat al vast dat de organisatie Make A Wish nauw betrokken zal worden bij het huldebetoon, omdat Yasmine zich van in het begin van haar carrière heeft ingezet voor deze organisatie.

Meer kan je lezen in de nieuwe Dag Allemaal van dinsdag 17 november. Mee praten over dit onderwerp: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
918 politiemensen snuffelen in gegevens van Yasmine.
Geen 'Zo is er maar een' meer zonder Yasmine.
Dag Allemaal heeft dood Yasmine deels op geweten.
Anne De Baetzelier en Martine Prenen smeken Marianne Dupon.
Weduwe van Yasmine praat voor het eerst.
Yasmine verloor rechtszaak drie dagen voor haar dood.
Ouders Yasmine mogen dochtertje niet zien.
Moeder Yasmine: 'Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn'.
664 euro voor bidprentje van Yasmine.
Overlijden Yasmine laat andere kant van Vlaanderen zien.
Moeder en zus van Yasmine praten vrijuit.
Familie van Yasmine's ex kregen haatbrieven.
Honderden fans namen emotioneel afscheid van Yasmine.
Martine Prenen neemt het op voor Marianne, de ex van Yasmine.
Families Yasmine en Marianne steunen elkaar.
Yasmine, mensen met verdriet kunnen terecht bij..
Vrijdag wordt Yasmine begraven in Wilrijk.
Ex-echtgenote van Yasmine stort in.
Zangeres en presentatrice Yasmine overleden.

Bron: Dag Allemaal.

Dit bericht is gepost op 17 November, 2009 en 8128 keer gelezen.Reageer op dit bericht: