Gebedslezer blijft in cel na dood Antwerpse lesbische moslima.Antwerpen: Volgens de laatste berichten heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen nog geen beslissing genomen over de verdere aanhouding van de gebedslezer, die ervan verdacht wordt opzettelijke slagen en verwondingen te hebben toegebracht aan Layla A (foto), het lesbische moslima meisje dat vorige maand in Antwerpen overleed na rituele gebedssessies.

De man blijft nog minstens een week in de cel. Zijn advocaat vroeg om uitstel omdat er nieuwe stukken in het strafdossier zouden zitten die hij nog niet heeft kunnen doornemen. Volgens meester Abderrahim Lahlali staat het dossier bol van de tegenstrijdigheden. Zo zijn de deskundigen het grondig oneens over hoe Layla A. aan de brandwonden kwam. "De ene zegt dat de brandwonden veroorzaakt werden door een vlam, terwijl de andere over een hete vloeistof spreekt."

Verder zegt hij dat zijn cliŽnt Layla niet heeft aangeraakt. "Mijn cliŽnt is een vooraanstaand gebedslezer met een uitstekende reputatie en hij is dan ook geshockeerd door de verklaringen van de ouders. Hij was door hen gevraagd om uit de koran voor te lezen, omdat ze met psychische problemen kampte, nachtmerries had en aan buikkrampen leed. Hij wilde haar alleen maar wat gemoedsrust geven en heeft haar beslist niet besprenkeld met kokend water of met een vlam bewerkt."

Volgens Abderrahim moet er dan ook iets ernstigs zijn gebeurd met Layla, en dat nadat zijn cliŽnt was weggegaan. "Toen hij haar woning verliet, was ze in goede gezondheid. Dat bevestigt ook haar oom, want hij heeft mijn cliŽnt naar huis gebracht. De volgende ochtend belden haar ouders in paniek. Hij gaf hen de raad meteen de politie en de hulpdiensten te bellen, maar toen was ze al overleden."

De gebedslezer zou op 17 november opnieuw voor de kamer van inbeschuldigingstelling moeten verschijnen, samen met de ouders van Layla. Die op 30 oktober zelf werden aangehouden voor mededaderschap aan het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan hun dochter.

Eerder kon je bij ons lezen:
Ouders overleden Antwerpse lesbische moslima aangehouden.
18-jarige Antwerpse vermoord omdat ze lesbisch was.

Bron: hln.

Dit bericht is gepost op 10 November, 2009 en 1882 keer gelezen.Reageer op dit bericht: