Vlaamse Holebi's brei een sjaal actie haalt Amerikaanse media.In april van dit jaar brachten wij al het nieuws over een brei actie van het Roze Huis in aanloop naar Wereld Aidsdag op 1 december.

Afgelopen week haalde dat nieuws de Amerikaanse pers. ‘Knitting Against Aids’, het project dat het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel samen met Sensoa, Çavaria en Designers Against Aids organiseert om zich solidair te tonen met mensen met HIV, werd door de Amerikaanse blogger Perez Hilton (foto links) op zijn drukbezochte fashion-site gepost.

Dankzij deze post, die inmiddels door tal van andere fashion-sites werd overgenomen, kent het project een enorme boost. Vanuit binnen- en buitenland komen er vragen over het project en hoe en waar de sjaals geleverd kunnen worden.

Met ‘Knitting Against Aids’ worden holebi’s en verenigingen aangespoord om sjaals te breien. Deze sjaals worden in de Take-Care-Week -de week voor WereldAidsDag (1 december) - verkocht in de Antwerpse Stadsfeestzaal en op een benefietactie in De Roma. De opbrengst gaat naar projecten t.v.v. mensen met HIV én naar een project voor aidswezen in Zuid-Afrika.

Dus ga aan de slag en brei een sjaal. Wat de sjaals betreft, is er geen vast ontwerp. Elke sjaal is verschillend. Je kunt dus echt je creatief ei kwijt. Wel worden ze door de initiatiefnemers voorzien van een aidslintje en een naamlabel waarop voornaam en leeftijd van de handwerker vermeld worden. Deze lintjes en labels zijn voor alle sjaals gelijkaardig.

Over Perez Hilton:
Perez Hilton, wiens échte naam Mario Lavandeira is begon zijn website in 2004 onder de naam PageSixSixSix.com. Maar nadat hij werd aangeklaagd door de New York Post, die zelf al jaren een roddelpagina bracht onder de naam Page Six besloot hij te kiezen voor een andere naam. Omdat hij doodsbedreigingen kreeg van fervente Clay Aiken-fans, nadat hij Clay bestempelde als homo, kon en wilde hij niet werken onder zijn échte naam. Toen besloot hij gebruik te maken van de hype rond Paris Hilton en veranderde zijn websitenaam en auteursnaam in Perez Hilton. Zijn site brak voor het eerst door in 2005 zijn tweede doorbraak kwam met de publicatie van de eerste foto's van Brad Pitt en Angelina Jolie als koppel in Afrika. Zijn site trekt inmiddels ruim 4,5 miljoen bezoekers per dag.


Het betreffende artikel van Perez Hilton lezen: Klik hier.

Meer info brei eens een sjaal actie:
Contacteer Danielle Cobbaert op ons secretariaat:
danielle.cobbaert@hetrozehuis.be
Tel: 03/288 00 84
Of via de website van het Roze huis Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Perez Hilton start eigen platenlabel.

Bron: Email aan holebi.info van HetRozeHuis, extra info door holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 October, 2009 en 2826 keer gelezen.Reageer op dit bericht: