40 Belgische bedrijven deden mee, winnaars Rainbow Award bekend.Çavaria Persmededeling:

De Rainbow Award werd uitgereikt op woensdag 21 oktober te Brussel. In Vlaanderen won Ford Motor Company, in Brussel de Bank of New York en in Wallonië ging de prijs naar IBA.

De enquête toont aan dat er in België een kopgroep van bedrijven ontstaat die inspanningen doen om de rechten van holebi's en transgenderpersonen op de werkvloer te verzekeren.

De award werd uitgereikt op basis van een enquête die werd ingevuld door 40 bedrijven Dat is evenveel als twee jaar geleden. Vooral Vlaamse bedrijven vulden de enquête in. 1/3 van de bedrijven heeft meer dan 1000 werknemers.

Deze bedrijven, die kunnen beschouwd worden als een kopgroep wat holebirechten betreft, besteden onder meer aandacht aan volgende punten:

- Alle bedrijven nodigen ook partners van hetzelfde geslacht van de werknemers uit op evenementen van de organisatie.

- Ongeveer de helft van de bedrijven voorziet in bewustmakingsopleidingen over diversiteit voor het personeel. Bij 27% daarvan staan ook thema's als seksuele geaardheid en genderidentiteit op het programma.

- 60% van de bedrijven staat "vaderschapsverlof" toe aan de meemoeder (= de moeder in een lesbische relatie die niet de biologische moeder is). Yvan Brys van Çavaria: "Dat is zeer interessant, omdat dit verlof louter op vrijwillige basis wordt toegekend. Het wordt tijd dat de overheid dit wettelijk regelt."

Dit zijn de shortlists:

Vlaanderen:
1 Ford Motor Company
2 Provincie Vlaams Brabant
3 Volvo Cars Gent

Brussel:
1 Bank of New York Mellon
2 IBM
3 ING Belgium

Wallonië:
1 IBA s.a.
2 Helio Charleroi
3 Gefco

Het event is een samenwerking tussen:
Çavaria (voormalige Holebifederatie)
BBA, Belgian Business Association
IBM Eagle en ING Gala, twee holebiwerknemersorganisaties.


Bron: email aan holebi.info van Çavaria

Dit bericht is gepost op 21 October, 2009 en 2150 keer gelezen.Reageer op dit bericht: