Felice stelde zelf zijn intieme begrafenis samen.Dré Steemans, beter bekend als Felice, zal in intieme kring begraven worden. Daar heeft de bekende tv-presentator zelf om gevraagd toen hij nog in leven was. Felice had weinig problemen met de dood.

Afgelopen vrijdag werd het lichaam van Steemans al begroet door zijn zussen en vader. De uitvaart zal uiteindelijk in intieme kring plaatsvinden op vraag van de presentator zelf toen hij nog in leven was. Felice ging dan ook erg nuchter met de dood om, en bepaalde een tijd geleden zelf hoe zijn eigen begrafenis er zou moeten uit zien. Het liefst van al wilde hij een groot bourgondisch feest.

"Als ik morgen sterf, dan ben ik heel gelukkig. Ik heb driemaal zo intens geleefd als de meeste mensen", vertelde Steemans in 2006 aan Het Nieuwsblad. "Sterven, daar moet je niet te moeilijk over doen. Het is een mooi moment. Het is een teken dat het gedaan is. Geboren worden is een feest, sterven moet dat ook zijn. Veel meer mensen zouden moeten praten over hun eigen begrafenis. Nu is dat taboe, terwijl het zoveel kan vergemakkelijken."

Felice overleed in de nacht van donderdag op vrijdag na een zwaar hartstilstand. Jo Steutelings, zijn partner met wie hij al meer dan tien jaar samen was, trof hem dood aan in zijn slaapkamer. Een MUG-arts probeerde Steemans nog drie kwartier lang te reanimeren, helaas zonder resultaat. Steemans had donderdag nog een cardioloog bezocht omdat hij last had van een beklemmend gevoel in de borst. Na verschillende tests bleek er volgens de cardioloog niets ernstig aan de hand.

De gemeente Maasmechelen opende op maandag 12 oktober een rouwregister dat tijdens de openingsuren in de inkomhal van het gemeentehuis aan de Heirstraat ligt. Wanneer de uiteindelijke uitvaart doorgaat is nog niet geweten.

Mee praten over dit onderwerp: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Vlaanderen rouwt, Dré Steemans (Felice) overleden.
Holebi's rouwen om Dré Steemans (Felicé).
Felicé overleden, collega's nemen afscheid, het boek en zijn grote liefde.


Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 13 October, 2009 en 4913 keer gelezen.Reageer op dit bericht: