Amerikaanse krant weigert holebi aankondigingen te plaatsen.Utah, Amerika. Een homokoppel dat vorig jaar huwde in CaliforniŽ kan geen huwelijksaankondiging plaatsen in de krant van Utah.

Tyler Barrick (foto rechts) en Spencer Jones (foto links), huwden in juni 2008 toen het homohuwelijk wettelijk was in CaliforniŽ. Jones is geboren in Utah en wou daarom een aankondiging plaatsen in de plaatselijke krant.

In eerste instantie aanvaardde de krant deze aankondiging, maar weigerden ze er een foto van het koppel bij te plaatsen. Jones vroeg Donnie Welch, de uitgever, om dit te herzien. Welch was ondertussen echter van gedachten veranderd en wou de aankondiging niet meer publiceren. Als reden gaf hij op dat hij enkel aankondigingen zou publiceren voor huwelijken die aanvaard werden door de wet van Utah.

GLAAD, 'the Gay and Lesbian Alliance Against Defamation' wou tussenbeide komen en bemiddelen, zonder succes. Jones merkte op dat er in Utah veel holebi jongeren zijn, voor wie hun aankondiging iets kan betekenen en hun een extra steun geeft. Hun aankondiging zal nu verschijnen in de 'Salt Lake Tribune'. Utah is een mormonen staat en het homohuwelijk is er verboden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Utah kampt met paginaís vol smerige anti holebi advertenties.
Kinderen van Utah, fanatiek homofoob van thuis uit.

Bron: Holebi.info en Pinknews

Dit bericht is gepost op 14 August, 2009 en 2410 keer gelezen.Reageer op dit bericht: