Homo's en bi-mannen opgepast met orale seks.Met zijn nieuwe campagne rond orale seks, raadt Sensoa, het Vlaams service en expertise-centrum voor seksuele gezondheid en hiv, homo's en hetero of biseksuele mannen die regelmatig seks hebben met mannen, en die vaak wisselende seksuele contacten hebben op te passen voor soa's. (Seksueel Overdraagbare Aandoening)

Sensoa raadt aan je om de zes maanden te laten testen op een soa. Pijpen zonder condoom houdt een risico in op besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Dat het belangrijk is je te laten testen bewijst het feit dat veel soa geen symptomen vertonen, lang kunnen aanslepen en soms verstrekkende gevolgen kan hebben.

Gelukkig zijn de meeste soa behandelbaar en genezen ze na behandeling. Toch zijn er ook soa die in je lichaam blijven rondwaren en die besmettelijk zijn voor anderen.

Sommige homo's en biseksuele mannen denken vaak dat ze alleen een soa kunnen krijgen door onbeschermde anale seks. Maar dat is helaas niet het geval. Sommige soa's kunnen zich zeer snel verspreiden, bijvoorbeeld van huid op huis. Andere worden dan weer verspreid via orale seks.

Bij orale seks zit het gevaar niet alleen bij mannen die andere mannen pijpen, maar ook bij degene die gepijpt wordt. Wie pijpt met wondjes of blaasjes in de mond heeft daarbij ook nog eens de kans om besmet te raken met hiv. De soa's Gonorroe en Syfilis kunnen worden overgedragen door te pijpen zonder condoom, ook als er niet in de mond wordt klaargekomen. Beide soa zijn goed te behandelen en zijn daar niet meer besmettelijk.

Wie zich wil laten testen op een soa of hiv, kan alle info vinden door hier te klikken: Klik hier

Info over soa's: Klik hier
Mee praten over veilig vrijen, vragen, opmerkingen enz: Klik hier
Website sensoa: Klik hier

Bron: mannenseks.be

Dit bericht is gepost op 23 July, 2009 en 6467 keer gelezen.Reageer op dit bericht: