Iedereen is Gay in Amsterdam.Nederland: 'Everyone's gay in Amsterdam', met deze slogan moeten meer Noord-Amerikaanse homo's naar de hoofdstad worden gelokt om er hun vakantie door te brengen. De slogan verwijst met een knipoog naar de oorspronkelijke betekenis van het woordje 'Gay', namelijk 'happy' (gelukkig).

In de campagne draait het niet om seksualiteit, maar om het gelukkig zijn, jezelf kunnen zijn. De campagne is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), Delta Airlines en het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, en richt zich op de Noord-Amerikaanse markt. Homo's trekken zich niets aan van de economische recessie en blijven reislustig.

Met de zinspreuk; 'Everyone's gay in Amsterdam', wordt ingespeeld op het liberale en open karakter van Amsterdam, waarbij het niet uitmaakt of je homo of hetero bent. En sluit aan bij het feit dat Amerikanen Nederlanders tolerant, gastvrij, vriendelijk en behulpzaam vinden

Uit onderzoek blijkt dat Amerikaanse homo reizigers in deze zware economische tijden minder snel hun vakantie naar het buitenland annuleren dan de gemiddelde Amerikaan. En vanwege de combinatie van Amsterdam als aantrekkelijke gay bestemming en de stabiele koopkracht van de doelgroep is het volgens de organisatoren goed om de stad te positioneren als 'most welcoming capital of Europe' De campagne loopt tot eind van dit jaar.

Eerder kon je bij ons lezen:
La Réunion wil homo-mekka worden.
Gayisland, vakantie-eiland voor homo's.


Bron: nu.nl

Dit bericht is gepost op 16 July, 2009 en 2003 keer gelezen.Reageer op dit bericht: