Nederlands bedrijf weigert holebi-handdoeken te drukkenNederland: Het Zuid-Hollandse textielbedrukkingsbedrijf Konavo heeft geweigerd badhanddoeken voor de Stichting Gay Sport Nijmegen te leveren, omdat ze homoseksualiteit afwijzen op basis van hun christelijke overtuiging.

Het bedrijf liet weten niet achter de tekst : 'Gay Sport Nijmegen Pink Tourament 2009' te kunnen staan. Daarnaast roept men op om niet aan 'dergelijke God-onterende evenementen', zoals het holebi sporttoernooi mee te doen.

Leon Koppenaal van Konavo schreef in een mail aan de Nijmeegse stichting: Wij betreuren het dat u een aanvraag plaatst voor een dergelijk evenement. God heeft ons geschapen tot Zijn eer en vraagt van ons om te leven tot Zijn eer en verbiedt nadrukkelijk een seksuele relatie tussen mensen van hetzelfde geslacht. Met een dergelijk evenement wordt Gods naam dan ook zeer ernstig gekwetst."

Het bestuur van stichting Gay Sport Nijmegen liet weten zich gediscrimineerd te voelen en maakte daarvan meldingop hatecrimes.nl, een site an de politie waarop meldingen van haat of discriminatie kunnen worden gemeld. Volgens een woordvoerder van de politie is de klacht doorgespeeld aan het openbaar ministerie.

De bedrukker liet weten niet de bedoeling te hebben om te discrimineren, maar uit principe geen tekst of afbeeldingen drukken of te borduren waar ze niet achter kunnen staan. Zodoende boden ze de stichting aan wel handdoeken te willen drukken met alleen de tekst 'Nijmegen 2009', ook zijn ze bereid kosteloos een bijbel op te sturen.

Van beide aanbiedingen ziet het bestuur echter af. "We willen gewoon een leuk evenement organiseren, met een badhanddoek als gadget", aldus Bob Janssen van de stichting die inmiddels bidons met de opdruk bij een ander bedrijf heeft besteld. De Nijmeegse stichting liet weten een klacht te zullen indienen bij het Anti Discriminatie Bureau (ADB) Nijmegen en de Commissie Gelijke Behandeling.

Volgens Ralph Sluijs van het ADB maakt de stichting een goede kans bij de commissie: "Volgens de wet mogen producten en diensten niet worden geweigerd op basis van geaardheid." Richard de Groot van de Commissie Gelijke Behandeling: "Ik raad de stichting aan om dit bij ons aan te kaarten."


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 July, 2009 en 2106 keer gelezen.Reageer op dit bericht: