Amsterdam: Fijne stad voor holebi's is goed voor hetero's.Nederland: Amsterdam moet een stad zijn waar homo's en lesbiennes zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Het is een graadmeter voor economische groei, creativiteit en welzijn. Wat goed is voor holebi's, is goed voor de stad en dus voor hetero's.

Dat is de essentie van de nota Gedeelde toekomst, homobelang is heterobelang van de homobeweging.

Wanneer de Nederlandse hoofdstad zijn status als gay capital van Europa wil heroveren, zal de heterowereld op alle niveaus moeten opkomen voor holebi-belangen. Zo moet elk festival of evenement ook vanuit een roze invalshoek worden bekeken, zegt Frank van Dalen, voorzitter van ProGay.

Volgens van Dalen komen uitnodigingen voor deelname aan evenementen nooit van de andere kant. Terwijl de zichtbaarheid van de holebi gemeenschap in alle geledingen essentieel is voor de veiligheid. Er moet dan ook dringend een einde komen aan het wij-zij denken, zegt van Dalen. "Het Het Marokkaanse schoffie dat homo's uitscheldt, wordt er beter van als hij beseft dat hij hetzelfde doet als de portier die hem de toegang tot de disco weigert.''

In de nota staat onder andere, dat de fysieke veiligheid moet worden vergroot, en dat de politie alerter moet zijn op plaatsen waar holebi's en hetero's elkaar tijdens het uitgaan tegenkomen. Ook moeten er zogenaamde gay-straight alliances komen, waar holebi's en hetero's meer samenwerken om uitsluiting te voorkomen en acceptatie te bevorderen.

Nota Gedeelte toekomst in pdf-format: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlandse politici verdedigen ontslag homo leraar.
Nederland: homohuis opnieuw aangevallen.
Nederland: Homo dood, vriend zwaar gewond door groepje Marokkanen.


Bron: parool.nl

Dit bericht is gepost op 01 June, 2009 en 1836 keer gelezen.Reageer op dit bericht: