Ellen DeGeneres treurt om homohuwelijk.Ellen DeGeneres is naar eigen zeggen in diepe rouw. Omdat het recent opengestelde huwelijk voor homo's en lesbiennes in de Amerikaanse staat CaliforniŽ terug wordt afgeschaft.

Via een referendum stemde de Californische kiezers gisteren voor of tegen Proposition 8. Een wetsvoorstel dat het huwelijk opnieuw wil omschrijven als enkel een verbintenis die mogelijk is tussen man en vrouw. Ellen zei: "Net als miljoenen Amerikanen had ik eerst het gevoel dat we een enorme stap in de richting van gelijkheid hadden genomen door Barack Obama als president te kiezen. Maar dit voelt dan weer als een enorme stap terug."

Ellen trouwde in augustus van dit jaar met actrice Portia de Rossi, dit gebeurde net twee maand nadat het hooggerechtshof van CaliforniŽ een grondwetswijziging aannam, waardoor het huwelijk open stond voor homo's en lesbiennes.

Voor het referendum rond het homohuwelijk in CaliforniŽ werd maanden lang door voor- en tegenstanders campagne gevoerd en miljoenen dollars gespendeerd. Sterren als Steven Spielberg, Brad Pitt en vele anderen hoopten het homohuwelijk te behouden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Barack Obama danst met Ellen DeGeneres + filmpje.
Ellen maakt spotjes tegen afschaffing homohuwelijk + filmpje.Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 06 November, 2008 en 2729 keer gelezen.Reageer op dit bericht: