Amerikaanse McDonald’s gedagvaard door ontslagen homo die HIV positief is.Iowa. Daniel Carver, een 44jarige man uit Iowa, beweert dat hij lichamelijk en verbaal mishandeld werd omwille van het feit dat hij HIV positief is en daarom werd ontslagen uit zijn job in McDonald’s.

Hij heeft een klacht ingediend bij de Commissie voor de rechten van de mens in Iowa. Hij wil een schadevergoeding krijgen omdat hij werd gediscrimineerd op het werk en onbekwaam werd bevonden omwille van zijn medische situatie.

Het is sinds vorig jaar dat holebi’s en transgenders beschermd worden bij wet tegen discriminatie op de werkvloer in Iowa. Volgens Carver is HIV positief zijn gelijk aan een lichamelijke handicap. Hij werd in februari ontslagen na 4 maanden gewerkt te hebben.

Carver zegt dat hij minder uren kreeg, dat ze hem allerlei benamingen toeriepen en dat hij werd bedreigd en werd geslagen in zijn maag door een manager van het McDonald’s restaurant in Dryersville. Hij zou van een fulltime naar 10 tot 15 uren per week gegaan zijn. Medewerkers zouden hem ‘faggot rat’ genoemd hebben, met kaas naar hem gesmeten hebben en uiteindelijk zouden er zelfs doodsbedreigingen geuit zijn.

Volgens een woordvoerder van Karpinski Enterprises, de eigenaars van McDonald’s, zijn al deze beschuldigen ongegrond.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Anti-holebi groep boycot McDonald’s.

Bron: Holebi.info en Pinknews

Dit bericht is gepost op 10 September, 2008 en 2855 keer gelezen.Reageer op dit bericht: