ItaliŽ: Homoseksuele Maffiosi te bang om uit de kast te komen.ItaliŽ. Homoseksuele peetvaders, de beruchte ďgodfathersí van de Italiaanse maffia durven niet uit de kast komen, uit schrik om belachelijk gemaakt te worden of vermoord te worden. Dit verklaarde een openbare aanklager die aan maffia zaken werkt.

Antonio Ingroia (foto), die eraan meewerkte om verschillende maffia bazen voor de rechter te krijgen, zei: ďHomo zijn is nog steeds een taboe voor de Italiaanse maatschappij in het algemeen, maar zeker voor de Italiaanse maffia, die een archaÔsche organisatie is. Daar moet homoseksualiteit verborgen blijven.Ē

De Amerikaanse maffia is meer ruimdenkend als het gaat over homoseksualiteit. Peetvaders kunnen daar uit de kast komen. Tijden zijn veranderd. In 2003 heeft een maffia informant verteld op de rechtbank dat een maffia baas werd vermoord door zijn eigen mannen, omdat die ervoor vreesden dat de familie zou worden belachelijk gemaakt in de onderwereld. Hierop is de serie ďThe SopranosĒ gebaseerd. De maffialeden waren bang om geen respect te krijgen, indien men wist dat hun baas homo was.

John ďJohnny BoyĒ DíAmato, hoofd van de Cavalcante familie, de grootste van New Jersey, werd doodgeschoten in 1992. De reden was het vermoeden dat hij een relatie had met andere mannen.

Ingroia, die woont in Palermo, het bolwerk van de maffia van SiciliŽ, heeft paus Benedictus XVI aangeraden een harder standpunt in te nemen tegenover de maffia. Zijn voorganger, Paus Johannes Paulus II, stond bekend voor zijn veroordeling van de maffia. Hij waarschuwde tijdens zijn reis naar SiciliŽ in 1993 dat de bendeleden ooit tegenover Godís oordeel zullen staan.

Eerder kon je bij ons lezen:
Paus herformuleert hťt huwelijk na legalisatie homohuwelijk CaliforniŽ.
De paus eindigt bezoek aan Bush met speech tegen homohuwelijk en abortus.

Bron: Holebi.info en Telegraph UK

Dit bericht is gepost op 16 July, 2008 en 2242 keer gelezen.Reageer op dit bericht: