Franse homo verliest nationaliteit na huwen Nederlands vriendje.Frankrijk VS Nederland: Opnieuw maakt Frankrijk zich schuldig aan discriminatie op basis van seksuele geaardheid. Een met een Nederlandse man getrouwde Fransman kreeg zopas van de Franse ambassade te horen dat hij zijn nationaliteit verliest en zijn paspoort moet inleveren.

De Franse homo had de Nederlandse nationaliteit aangevraagd en gekregen. En volgens een verdrag tussen Frankrijk en Nederland kan iemand die afkomstig is uit Frankrijk trouwen met een inwoner van Nederland zonder daarbij zijn eigen nationaliteit te verliezen, het verdrag is bovendien sekseneutraal opgesteld, enkel vrijgezellen hebben geen recht op de dubbele nationaliteit.

Door het verdrag maakt Frankrijk zich schuldig aan discriminatie op basis van seksuele geaardheid. Want ook al is de Franse homo gehuwd met zijn Nederlandse vriend, toch wordt hij aanzien als vrijgezel. Wanneer hetero Fransen en Nederlanders huwen mag de dubbele nationaliteit wel behouden blijven.

Eerder kon je bij ons lezen:
Frankrijk krijgt hoge boete na adoptie weigering door lesbisch koppel.

Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 30 April, 2008 en 2091 keer gelezen.Reageer op dit bericht: