Lesbiennes minder gezond dan hetero vrouwen?Melbourne. Volgens een studie die werd uitgevoerd door the Western Australia Centre for Health Promotion Research zijn lesbiennes en biseksuelen vrouwen minder gezond dan hetero vrouwen.

De studie werd uitgevoerd door Jude Comfort en haar team. De studie werd gebaseerd op grond van identiteit, verbondenheid met de gemeenschap, het gebruik van legale en illegale drugs, dieet en voeding, lichamelijke activiteiten, screenings voor kanker, geestelijke gezondheid, pesterijen, veilige seks en de toegankelijkheid van de gezondheidsdiensten.

Het aantal lesbiennes en biseksuele vrouwen die roken is bijna dubbel in aantal dan bij hetero vrouwen.

Het gebruik van alcohol door lesbiennes en biseksuele vrouwen zou 30% hoger zijn.

Volgens Comfort socialiseren lesbiennes op een heel andere manier dan hetero's. Volgens haar is een van de grootste kwesties de marginalisatie van lesbiennes.

De homofobie waar ze mee te maken hebben, heeft ook een effect op de gezondheid. Wat het effect van deze homofobie is, hangt af van hoe goed ze zich voelen met hun seksualiteit. Ongeveer 30% lesbiennes en biseksuele vrouwen werd gediagnosticeerd met depressie, 20% werd behandeld voor een probleem dat te maken heeft met de geestelijke gezondheid, 20% heeft overgewicht en 23% is zwaarlijvig.

De gezondheidssector reageert te traag op seksuele minderheden. Er bestaan te weinig gezondheidsprogramma's die zich richten tot lesbiennes en biseksuele vrouwen.

Het is echter ook duidelijk dat vele lesbiennes en biseksuele vrouwen gezond zijn, maar toch doen deze cijfers aan de alarmbel trekken.

2007
Meer holebi nieuws, klik Home.

Dit bericht is gepost op 10 November, 2007 en 1903 keer gelezen.Reageer op dit bericht: