Zesde Roze (holebi) huis opgericht.België is weer een Roze Huis rijker. De Waalse hoofdstad Namen stelt het Centre Gay et Lesbien voor. Het nieuwe holebi ontmoetingshuis is gelegen in de Rue des Brasseurs 13 in Namen. Dit is het zesde Belgische roze huis.

Eerder deze maand werd het roze huis feestelijk geopend in aanwezigheid van tal van prominenten, onder wie ook burgemeester Jacques Etienne en de Waalse minister van Gelijke Kansen, Paul Magnette.

In Franstalig België zijn er nu twee roze huizen, eerder opende men er eentje in Luik. Brussel heeft sinds lang het tweetalige Regenbooghuis.

In namen was er al langer nood aan een degelijke plaats voor holebi's en het verenigingsleven. Maar het vinden van een locatie liep niet van een leien dakje. De initiatiefnemers lieten hun oog vallen om een tiental panden, maar zodra ze vertelden over hun plannen kregen ze de deur tegen hun neus, of kwam men met uitvluchten zoals: het is al verhuurd.

In een eerste fase zal het nieuwe roze huis minstens drie keer per week geopend zijn. Verder komt er ook een permanentie voor mensen met vragen en eventuele problemen. Ook zullen er zoals in de andere roze huizen evenementen worden georganiseerd voor holebi's.

holebi info 2007
nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 29 October, 2007 en 2954 keer gelezen.Reageer op dit bericht: