Nederland: Bijna helft van jongeren wil geen holebi leerkracht.Schiedam, Nederland: De gemeente Schiedam bevroeg 1100 Schiedamse jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar over holebi's, veiligheid, sport en criminaliteit.

Een derde van de jongeren gaf aan dat ze het vervelend zouden vinden om les te krijgen van een leerkracht die homo of lesbisch is. Onder de allochtone jongens ligt het aanvaardingsgedrag het laagst, iets meer dan de helft van deze jongeren ziet een homo of lesbische leerkracht totaal niet zitten. En bijna een kwart van hen zegt ook dat het gewoon vies is als twee mannen of twee vrouwen met elkaar zoenen.

Verder blijkt dat Autochtone meisjes het meest tolerant zijn. 86% van hen heeft totaal geen probleem met een homo of lesbische leerkracht, ook vinden ze het bijna allemaal de normaalste zaak van de wereld om homo's en lesbiennes in de eigen vriendenkring te hebben.

Bij de allochtone meisjes liggen die cijfers lager. 40% van hen zegt bezwaren te hebben tegen een homo of lesbische leerkracht. Waarbij de gemeente Schiedam stelt dat het hiermee duidelijk wordt dat allochtone jongeren nog altijd een veel traditionelere kijk hebben op de samenleving dan Nederlandse jongeren. De gemeente zegt dat het verschil zelfs zo groot is dat er eigenlijk van een verontrustende situatie gesproken moet worden.

De gemeente Schiedam wil na de resultaten van het onderzoeksactie ondernemen. Men nam inmiddels al contact op met de Stichting Rotterdam Verkeert, een organisatie die trainingen en bijeenkomsten over holebi tolerantie verzorgen en werken aan een versterkte beleidsadviezen.

2007
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 02 October, 2007 en 2213 keer gelezen.Reageer op dit bericht: