Helft van discriminatie gevallen draait om seksuele geaardheidUK: Uit een onderzoek van de (nieuwe) Equality and Human Rights Commission (EHRC), blijkt dat 46% van de Britten al te maken kreeg met bepaalde vormen van discriminatie.

De nieuwe commissie, die samenwerkt met de Commission for Racial Equality, the Disability Rights Commission en de Equal Opportunities Commission, werd gisteren gelanceerd.

Hoofd van de commissie Trevor Phillips zei: "We leven in een tijd van verschillen waarbij we mensen beter beoordelen op hun bekwaamheden, en niet op hoe ze eruit zien of op hun persoonlijke leven".

Uit het onderzoek blijkt verder dat 50% van de ondervraagden liet weten dat seksuele oriëntatie de reden was van de discriminatie. Waardoor het op de tweede plaatst staat na discriminatie op basis van ras met 66%. Andere aangegeven discriminatiegronden zijn: leeftijd, religie en onbekwaamheid.

En slechts een kwart van degene die te maken kregen met discriminatie namen verdere stappen en deden bijvoorbeeld aangifte. Maar de meerderheid zou van mening zijn dat er niets aan te doen is.

En dat is nu precies een van de redenen der oprichting van de commissie. Die praktische handleidingen voor werkgevers, individuelen en vrijwilligers uit de sociale sector en anderen zullen leveren, zodat mensen leren wat hun rechten zijn.

2007
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 02 October, 2007 en 2255 keer gelezen.Reageer op dit bericht: