Holebi-activisten reageren op uitspraak AhmadinejadUSA: De uitspraken van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad tijdens zijn aanwezigheid in New York op de Colombia universiteit, doen heel wat stof opwaaien. Het Human Rights Campaign (HRC), de grootste nationale holebi rechtenorganisatie reageert op de uitspraak van Ahmadinejad over homo's.

De Iraanse president zei dat er in zijn land geen homo's zijn. Meteen na deze uitspraak kreeg hij reacties van enkele Amnesty International vertegenwoordigers, die lieten weten dat Iran in het afgelopen jaar 200 mensen ter dood veroordeelden waaronder er velen werden beschuldigd van homoseksuele handelingen.

Solomonese zegt: "De uitspraak van Ahmadinejad over homo's is absurd, zeker wanneer men weet dat het Human Rights Watch al jaren documentatie heeft over de meest walgelijke en verschrikkelijke vervolgingen en geweldsdaden tegen homo's in Iran. Waarbij het gaat van inelkaar geslagen worden tot brutale executies. De ontkenning dat er homo's in zijn land bestaan maakt dat het voor Iraanse holebi's nog gevaarlijk wordt in Iran".

Cartoonist John Cox en Allen Forkum maakte een cartoon (foto) over de zoals ze zelf zeggen: absurde uitspraken van de Iraanse president.


26.09.07
holebi info
error op deze page klik op home

Dit bericht is gepost op 26 September, 2007 en 5198 keer gelezen.Reageer op dit bericht: