Amsterdamse Gay Pride trok 400.000 bezoekers en 1 treurig overlijden.Amsterdam: Een record aantal mensen, namelijk 400.00, zijn deze middag gaan kijken naar de twaalfde editie van de Holebi Canal Pride in de Nederlandse hoofdstad, het grote aantal bezoekers kwam naar jaarlijkse traditie vanuit heel Nederland en ver daarbuiten.

Dit jaar vaarden er maar liefst 70 boten mee in de jaarlijkse Amsterdamse Gay Pride die traditie getrouw door gaat op de Amsterdamse grachten, met tal van versierde en gekleurde bootjes. Nog nooit was dit grote aantal deelnemende boten zo groot.

Dit jaar waren er voor het eerst een hetero-boot, een holebi min16 boot en een boot met geestelijk gehandicapte holebi's. De holebi puberboot kreeg de meeste aandacht.

Dit jaar was het thema duidelijk een halt toe te roepen aan het stijgende homo-geweld in Amsterdam. De hetero-boot die mee voer wilde hiermee tonen dat niet alle Nederlanders homo haters zijn.

De feestvreugde van de pride werd helaas verstoord door de verdrinking van een 34-jarige man. Hij zou dronken in het water zijn gevallen en verdronken. Een toeschouwer die de man achterna dook en een reanimatiepoging door de hulpdiensten konden de man niet meer redden.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 04 August, 2007 en 1824 keer gelezen.Reageer op dit bericht: