Debuut berenband Bearforce1 tijdens Amsterdam Gay Pride.Bearforce1 maakt tijdens Amsterdam Gay Canal Pride zijn debuut met de single Bearforce1. De eerste berenband ter wereld vaart zaterdag in de parade mee met een berenboot. Ook treden ze tijdens het homo-evenement verschillende keren op. Op zondag tijdens het slotfeest op het Stoperaplein krijgen de vier beren het eerste exemplaar van hun debuutsingle overhandigd. Bearforce1 wordt gevormd door vier stoere mannen zonder dijk van een X-factor.

Geen achttienjarige jongens met een dijk van een X-factor, maar vier stevige kerels, licht Bearforce1-manager Nick Rood toe. Vier mannen die ook nog eens geweldig kunnen zingen. De band vaart zaterdag met een speciale berenboot mee tijdens de Gay Pride door de Amsterdamse grachten. Gedurende het homoweekend zijn er verschillende optredens op het Rembrandtplein, bij de Stopera en aan de Amstel. Na het optreden van Sandra Reemer tijdens het slotfeest bij de Stopera krijgen de mannen om 18.15 uur het eerste exemplaar van hun debuutsingle uitgereikt.

De band wordt gevormd door Rob, Peter, Yuri en Ian. Rob is de achterkleinzoon van de bekende Ierse operazangeres Catherine Hayes. Met Bearforce1 maakt hij de overstap naar het Europese vaste land. Peter droomde ervan om bisschop te worden. Nadat hij inzag dat een wat aardser bestaan ook voldoende spiritualiteit biedt, besloot hij hier van af te zien. Zijn ervaringen in het zangkoor komen nu goed van pas. Nadat hij voor de tweede keer zijn kaak brak tijdens K1, hield Yuri het vechten voor gezien en stortte hij zich op zingen. Verantwoordelijk voor de hoge tonen is Ian. Zijn talent werd op vierjarige leeftijd ontdekt, toen zijn moeder een strijkijzer op zijn teen liet vallen. Ian houdt van vreemde huisdieren. De overige bandleden zijn minder dol op zijn huisslang Britney.

De vier leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in New York. De mannen bleken een grote passie te delen: zingen. Tijdens een avond uit ontstond het idee om een band te vormen met optredens die een hele feestavond verpakt in vier minuten. Nick Rood, de kleinzoon van de oprichter van platenmaatschappij CNR, hielp de band met het uitbrengen van de single.

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met Michiel Folkers van Bearforce1 www.bearforce1.nl

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 02 August, 2007 en 2665 keer gelezen.Reageer op dit bericht: