Nederland: Gesprek over militairen die homo's in elkaar sloegen.Nederland: De Holebi belangenorganisatie het COC gaat een gesprek aangaan met het ministerie van Defensie, en dit inzake het feit dat recent enkele Nederlandse militairen zes homo's in elkaar sloegen.

COC Voorzitter Frank van Dalen liet weten dat hij vreest dat de incidenten te maken hebben met homofobie. Vijf militairen mishandelden op 10 en 11 juni een zes tal mannen op een parking nabij Ede. De militairen hebben allemaal een bekentenis afgelegd en zijn geschorst.

De parkeerplaats is een bekende mannenontmoetingsplaats, daarnaast heeft maar een man aangifte gedaan, en dat pas nadat de politie flyers had uitgedeeld, dit is een bekend patroon, dit ruikt naar homofobie, stelt Frank van Dalen.

Een afvaardiging van het ministerie van Defensie loopt zaterdag mee in de Holebi Pride Parade van de Roze Zaterdag in Bergen op Zoom. Van Dalen zal de delegatie persoonlijk ontvangen en naar eigen zeggen zeker nog terug komen op de mishandelingen, en hoopt dat de deelname aan het holebi evenement goed is voor hun imago, nu ze met dit soort incidenten negatief in de media zijn gekomen.

Het COC wil graag dat er een beleid komt inzake mannenontmoetingsplaatsen, waar geregeld mannen die voor de buitenwereld heteroseksueel zijn, homoseksuele seks hebben. "Het lijkt wel alsof die ontmoetingsplaatsen een vrijplaats zijn geworden voor homohaters om rottigheid uit te halen", zegt Frank van Dalen. Er waren eerder nog incidenten op ontmoetingsplaatsen.

Meer Holebi nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlandse militairen slaan homo's in elkaar. (27.06.07)

30.06.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 30 June, 2007 en 1715 keer gelezen.Reageer op dit bericht: