Pakistan: Transeksuele man en zijn vrouw, vrijgelaten op borgtocht.Lahore. Het hooggerechtshof van Pakistan heeft donderdag geregeerd dat de transeksuele man en zijn vrouw mogen vrijgelaten worden uit de gevangenis, tot de zaak in beroep is uitgesproken.

De 31jarige Shumail Raj (foto), die als vrouw geboren was maar een geslachtsveranderende operatie heeft ondergaan op 16jarige leeftijd en de 26jarige Shahzina Tariq (foto) kregen internationale aandacht, door de behandeling van Pakistan tegenover seksuele minderheden.

In de moslim gemeenschap is dit onderwerp een taboe.

Het koppel, dat vorig jaar gehuwd was, had de rechtbank verzocht om bescherming tegen verwanten van Tariq die hen lasting vielen. De rechter beschuldigde hen van liegen over het geslacht van Raj.

Dokters aangewezen door de rechtbank onderzochten Raj en besloten dat hij volgens de wet van de islam nog steeds een man was.

De rechter, Kahawaja Mohammed Sharif, kondigde hun veroordeling aan en zei dat zee en onnatuurlijke lustdaad hadden begaan, wat wordt gestraft door gevangenisstraf.

Het koppel kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar, die ze in een vrouwengevangenis moesten doorbrengen.

Hun advocaat, Zahid Husain Bokhari, kondigde aan onmiddellijk in beroep te gaan, maar de rechter weigerde hen vrij te laten tot de zaak in beroep was afgehandeld.

Er is nog geen datum bepaald voor de zitting in beroep. Het lijkt er op dat het hooggerechtshof de zaak niet zelf wil behandelen.

Meer holebi nieuws, klik Home.


Bron: 365 gay com en holebi.info
29.06.07.

Dit bericht is gepost op 29 June, 2007 en 1754 keer gelezen.Reageer op dit bericht: