Massachusetts: 1ste regerende gouverneur stapt mee in holebi parade.Boston, Massachusetts. Deval Patrick, gouverneur van Massachusetts, is de eerste regerende gouverneur die mee stapt in de holebi parade van de stad. Dit gebeurt dan enkele dagen vooraleer de wetgevers moeten stemmen op een amendement dat een verbod op het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht zou voorleggen aan de kiezer.

De democratische gouverneur nam deel aan de 37ste holebi parade met zijn dochter Katherine en burgemeester Thomas Menino. Patrick zei dat hij wil dat Massachusetts een staat blijft waar home en lesbi koppels kunnen huwen.

Patrick zei dat de rechtbank in 2003 het pad geëffend had voor het huwelijk van koppels van hetzelfde geslacht, omdat die rechtbank vond dat iedereen gelijk was.

Patrick vervolgde dat dit het argument was dat elke senator en elke afgevaardigde goed moet weten. De ervaring heeft aangetoond dat de wereld hiermee niet vergaan is en dat de families nog steeds intact zijn.

In 2003 zei het hooggerechtshof dat het verboden is om te weigeren een huwelijkstoelating te geven aan koppels van hetzelfde geslacht. Ze legden ook de wetgevers op om te stemmen op een amendement in plaats van het gewoon opzij te leggen en te laten doodgaan.

Indien het amendement de steun krijgt van 50 op de 200 wetgevers, kan het in 2008 ter stemming worden voorgelegd aan de kiezers.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Massachusetts: Gouverneur vraagt verdaging anti-holebi stemming.(09.06.07.)

Bron: 365 gay com en holebi.info
11.06.07.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2007 en 1659 keer gelezen.Reageer op dit bericht: