Herdenkingsteken van held Mark Bingham en Flight 93 in gevaar.Shanksville, Pennsylvania. De campagne om geld bijeen te zamelen voor een herdenking voor de slachtoffers van Flight 93, heeft zijn doel niet bereikt.

De 40 passagiers en de bemanning stierven op 11 september 2001, nadat een groepje van hen waaronder de homoseksuele zakenman Mark Bingham (foto) probeerden de cockpit van het gekidnapte vliegtuig te bestormen.

Het vliegtuig stortte te pletter in een veld nabij de stad Shanksville voordat het zijn doel Washington kon bereiken, waar het zou moeten inslaan. Hierdoor kregen Bingham en de andere passagiers de status van held.

Familie en vrienden van de slachtoffers zorgden voor een tijdelijke herdenking en begonnen geld in te zamelen voor een monument. De kostprijs zou rond de 45.000.000 bedragen, waarvan 20.000.000 moest komen van fondsen en bijdragen.
Maar op 2 jaar werden er maar 7.500.000 ingezameld.

John Reynolds, voorzitter van de adviescommissie Flight 93 zei dat ze hoopten dat er ondertussen meer geld zou ingezameld zijn.

Hij zegt dat ze bezorgd waren dat ze hun job niet goed deden, maar de filantropische wereld zei hen dat ze wel goed bezig waren.
De bedoeling was om het bouwen te starten eind 2008 of begin 2009. De officiële opening was gepland op de 10e verjaardag van de ramp. Of dit gaat kunnen, is nog een groot vraagteken.

Bingham en de rol die hij had in het vermijden van de terroristische aanval werd vereeuwigd in 2 films en in het boek van John Barret Hero of flight 93.

Bingham opende nadat hij was afgestudeerd een public relations firma in San Francisco en opende een tweede in New York City.

Hij was lid van de San Francisco Fog, een homo rugby team en was daar gekende als een harde speler die nooit een strijd uit de weg ging.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
New York: Herinnering aan de beruchte dag van 11-9 en de holebi helden.(11.09.06.)

Bron: 365 gay com
30.04.07.

Dit bericht is gepost op 30 April, 2007 en 2490 keer gelezen.Reageer op dit bericht: