Homo bisschop wil spoedig trouwen met zijn vriend.New Hampshire, Amerika: Gene Robinson (foto) de eerste openlijk aangestelde homo bisschop, zegt erg blij te zijn met de goedkeuring voor de legalisering van homo en lesbische relaties, en zegt dat hij hoopt daarna snel te kunnen trouwen met zijn vriend.

Robinson is ruim achttien jaar samen met zijn vriend Mark Andrew, een staats gezondheidswerker. Het tweetal hoopt spoedig te kunnen profiteren van de nieuwe wet waardoor ze in het huwelijksbootje kunnen stappen.

Recent keurde men in New Hampshire een wet goed inzake de erkenning van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. Deze zal weldra ondertekend worden door de gouverneur en gaat dan van kracht begin 2008.

Toen Robinson in 2002 werd aangesteld als bisschop van New Hampshire zorgde dit voor heel wat opschudding. De openlijke homo bisschop behoort tot de Episcopale kerken die behoren tot de Anglicaanse kerken. Sinds zijn aanstelling is er een grote kloof ontstaan tussen de verschillende Anglicaanse kerken wereldwijd, met vooral tegenstanders in de Afrikaanse landen en voorstanders in Groot Brittannië.

Meer holebi nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo bisschop roept priesters op om uit de kast te komen. (19.03.07)

30.04.07
Bron: moreover.com

Dit bericht is gepost op 30 April, 2007 en 1647 keer gelezen.Reageer op dit bericht: