Bisschop uit Namen noemt holebi's abnormaal.De uit Namen afkomstige bisschop Leonard (foto) zei in een interview met een Franstalig weekblad, dat holebi's abnormaal zijn. Eerder raadde hij tegenover het journaal condoomgebruik af.

"Ik heb dezelfde positie als Freud", zei Léonard in het interview. "Homoseksualiteit is een niet goed ontwikkelde vorm van menselijke seksualiteit en is niet logisch. Holebi's kennen een probleem in hun normale psychologische ontwikkeling en dat maakt hen abnormaal".

De bisschop is van menig dat zijn standpunt niet achterhaald is. "Integendeel! de reclame voor homoseksualiteit via de gay prides luidt de terugkeer in van de Grieks-Romeinse oudheid. Homoseksualiteit verheerlijken is een terugkeer van twintig eeuwen", aldus Léonard>.

Het huwelijk noemt de bisschop per definitie een stabiele relatie tussen man en vrouw. En verder is hij van mening dat er voor het homohuwelijk een andere term moet worden gekozen.

(Het homohuwelijk bestaat niet, het Belgische burgerlijke huwelijk is opengesteld voor homo's en lesbiennes, waardoor er slechts sprake kan zijn van een huwelijk).

Meer holebi nieuws klik Home

04.04.07
Bron: vrt nieuws net

Dit bericht is gepost op 04 April, 2007 en 3010 keer gelezen.Reageer op dit bericht: