Palestijnse lesbiennes houden een historische bijeenkomst.Palestijnse lesbiennes trotseren rustig de islamitische manifestanten en het sociale taboe om samen te komen op een uitzonderlijke openbare gebeurtenis.

Vele van de aanwezigen zeiden dat zij het droevig vonden dat de enige plaats die veilig genoeg was om samen te komen gelegen was in een joods gebied in Haifa. De Joodse meerderheid van Israël is in het algemeen verdraagzaam tegenover homoseksualiteit
Yussef Abu Warda, die toneel schrift zei: "Deze conferentie wordt hoe dan ook in ballingschap gehouden, zelfs al is het ons land".

De 31-jarige Samira, conferentieorganisator, kwam er te samen met haar vriendin. Ze wil enkel haar voornaam bekend maken, uit angst voor represailles. Zij zegt dat ze zouden willen dat alle lesbiennes uit de kast kwamen, ze doen dit voor hen.

Buiten de conferentie manifesteerden 20 vrouwen, met hoofddoeken, die vroegen aan God om de lesbiennes het juiste pad van de waarheid te wijzen.

De veiligheid was strak. De aanwezigen geraakten enkel binnen op uitnodiging. Reporters mochten geen foto's nemen, niet tapen en geen mensen identificeren.

In Tel Aviv wordt de holebi gemeenschap meer aanvaard. In Jeruzalem, dat grotendeels orthodox of ultra orthodox is, is men tegen homoseksualiteit.

Homoseksualiteit wordt door de islam strikt verboden. Voor de Palestijnse burgers van Israël die ongeveer 20% van de bevolking uitmaken is homoseksualiteit taboe.

Poëzie lezingen, muziek en vrouwelijke rappers brachten vermaak op de conferentie, die de naam "Home and Exile in Queer Experience" kreeg en werd georganiseerd door Aswat, een Palestijnse organisatie voor lesbiennes met leden in Israël, de westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Rawda Morcos , de woordvoerster van Aswat zei: "Wij zijn hier om aan de Palestijnse lesbiennes te zeggen dat ze er niet alleen voor staan". Ze is een van de weinige Palestijnse vrouwen die openlijk lesbisch is. Toen ze uit de kast kwam, werd haar auto herhaaldelijk vernield en ontving ze dreigtelefoons.

Samira, die een dozijn broers en zussen heeft, zei dat zij twee jaar geleden aan iemand van haar zussen of broers vertelde dat ze lesbisch was. Haar 70-jarige moeder kreeg een depressie en bedelde bij haar dochter om haar levensstijl te veranderen.

Maar op haar manier aanvaardde de moeder de homoseksualiteit van haar dochter. Ze maakte extra grote voedselpakketten klaar, telkens als Samira op bezoek kwam, met de mededeling dat Samira het voedsel moest aannemen, voor haar zelf en voor haar vriendin.

Sommigen van Samira's familie zullen haar nooit aanvaarden. Een zwangere zus zei dat ze nooit zou willen dat Samira haar kinderen zou aanraken.

Meer holebi nieuws, klik Home.


Bron: 365 gay com
31.03.07.

Dit bericht is gepost op 31 March, 2007 en 1508 keer gelezen.Reageer op dit bericht: