Homo bisschop roept priesters op om uit de kast te komen.Amerika, New Hampshire: De openlijke homo bisschop Gene Robinson (foto) verdedigde recent zijn positie. Op een publieke meeting in Washington sprak hij voor ruim 8000 parochianen van de Amerikaanse Episcopale kerk.

"Als je mijn homoseksuele agenda wil kennen, het is Jezus", zei bisschop Robinson op de meeting. "Ik heb het gevoel dat dit mijn levenspad is waartoe ik ben geroepen, en ik stel voor dat anderen in mijn voetsporen treden en zich outen als homo of lesbienne, omdat wij allemaal het recht hebben om te leven zoals we zelf willen", aldus Robinson.

De aanstelling van Robinson als bisschop veroorzaakte heel wat opschudding binnen de Episcopale en Anglicaanse kerk. Het zorgde voor een splitsing binnen de wereldwijde Anglicaanse kerk waarbij vooral gelovigen uit Afrikaanse landen tegen holebi's zijn.

Op een meeting van Anglicaanse leiders werd recent opgeroepen om geen huwelijken meer in te zegenen tussen homo's en lesbiennes. En een stop in de aanwerving van holebiseksuele priesters.

De Episcopale kerk is een onder afdeling van de Anglicaanse kerk, en deze kaatsten vrezen dat het "onderwerp" holebi's er voor zal zorgen dat de Wereldwijde Anglicaanse kerken uit elkaar zullen vallen en zich zullen splitsen in liberalen en conservatieven.

Robinson werd in 2003 verkozen tot bisschop en begon zijn ambt in maart 2004. Sinds zijn aanstelling zijn er regelmatig verhitte discussies over holebi's. De Episcopale kerk waartoe Robinson behoord is overwegend holebi vriendelijk.

Meer holebi nieuws klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrika: Desmond Tutu tegen Afrikaanse Anglicaanse homohaat. (20.01.07)

19.03.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 19 March, 2007 en 1738 keer gelezen.Reageer op dit bericht: