Elke nieuwe generatie steeds toleranter jegens holebi's.San Francisco: Uit een studie blijkt dat de aanvaarding van een mogelijk homo of lesbisch huwelijk in de staat San Francisco, meer te maken heeft met generatie verschillen dan met veranderingen in het denken van individuelen.

Twee wetenschappers analyseerden twee eeuwen afgenomen onderzoeken, en concludeerden dat leeftijd de sterkste factor is in het wel of niet aanvaarden van holebi's en hun verbintenissen.

Wanneer het gaat om mensen geboren in de jaren 70 en 80 blijkt een grote meerderheid, geen probleem te hebben met een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. En mensen die voor 1940 geboren zijn zouden daar meer tegen zijn.

Elke nieuwe generatie blijkt steeds holebi vriendelijker te worden in vergelijking met de vorige generaties, zeggen de onderzoekers.

De onderzoeksresultaten suggereren dat homo en lesbische koppels ooit zullen mogen trouwen in Californie, en misschien zelfs ook in de rest van het land. "Het is nog een kwestie van tijd dat Californie zijn toestemming geeft om homo's en lesbiennes te laten trouwen, zegt DiCamillo, een van de onderzoekers.

De onderzoekers melden nog dat het verschil in leeftijd niet wil zeggen dat elke Amerikaan die ouder is homofobisch is, want uit onderzoek blijkt dat toch een 40% van de Amerikanen die geboren zijn voor 1940 voor de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes zijn.

En tot slot blijkt in de studie rondom generatie verschillen dat men in Californie steeds toleranter en toleranter wordt jegens holebi's, in vergelijking met de rest van Amerika.

Californie staat op de zesde plaats van alle Amerikaanse staten inzake een erg jonge populatie, waarbij het gaat om jongeren onder de achttien jaar.

Meer holebi nieuws klik Home

09.03.07
Bron: abc.news

Dit bericht is gepost op 09 March, 2007 en 1936 keer gelezen.Reageer op dit bericht: