China: Eerste optocht voor huwelijksrecht.China: Op Valentijnsdag (14 februari) ging de eerste optocht door om op te roepen het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. Dit was tevens het eerste protest omtrent dit onderwerp in China.

De betogers droegen spandoeken met woorden als: Liefde kent geen grenzen, het heeft niets te doen met gender identiteit, Wij zijn homo en wij willen net als iedereen samenleven met onze geliefden.

Ook waren er tal van opschriften die smeekten om alle mogelijke partnerschappen te legaliseren voor homo en lesbische koppels.

Onverwacht kreeg de groep demonstranten support van enkele omstanders, een jongeman liet weten het normaal te vinden dat ook homo's en lesbiennes kunnen trouwen, hij voegde er aan toe dat hij wel vreesde dat de Chinese overheid het huwelijk nooit zou openstellen voor koppels van het gelijke geslacht.

En ook al wordt in China homoseksualiteit niet langer aanzien als een mentale stoornis, toch is het nog een groot taboe.

Seksuologe Li Yinthe deed recent een voorstel in het parlement om het huwelijk te legaliseren voor homo's en lesbiennes, helaas werd haar voorstel afgekeurd.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 20 February, 2007 en 2106 keer gelezen.Reageer op dit bericht: