DONOVANOSIS
DONOVANOSIS:

Donovanosis is een soa die vrij zeldzaam voorkomt. Donovanosis herken je aan pijnloze zweren op de geslachtsdelen. De ziekte laat zich pas na 10 tot 40 dagen zien en de zweertjes komen op de plek waar het eerst contact was met de bacterie, zonder medicatie zullen de zweertjes zich verder verplaatsen over het lichaam. Deze soa kan worden genezen met antibiotica, belangrijk om zowel verspreiding als inwendige lichamelijke problemen te voorkomen.

MANNEN en Donovanosis:

Bij mannen veroorzaakt het pijnloze, maar makkelijk bloedende, zweertjes op de de eikel en infecties rond de genitaliƫn, mond, lippen, keel of gezicht en zelfs lever, skelet of borstkas. Bij niet behandeling kan er pseudo-elefantiasis optreden en ontstaan er verminkingen van urinebuis of endeldarm.

VROUWEN en Donovanosis:

Bij vrouwen veroorzaakt het pijnloze, maar makkelijk bloedende, zweertjes op de schaamlippen en infecties rond de genitaliƫn, mond, lippen, keel of gezicht en zelfs lever, skelet of borstkas. Bij niet behandeling kan er pseudo-elefantiasis optreden en ontstaan er verminkingen van vagina, urinebuis of endeldarm.

NUTTIGE LINKS
- Website Sensoa (Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid) => Klik hier
- Website MannenSeks (Gay site van Sensoa) => Klik hier
- Website Leven met Hiv (nevensite van Sensoa) => Klik hier
- Website Alles over Seks (Jongerensite van Sensoa) => Klik hier
- Website Zanzu (Voor anderstaligen mijn lichaam in woord en beeld) => Klik hier

Terug naar SOA'S EN HIV ==> Klik hier


Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 06 October, 2020 en 215 keer gelezen.Reageer op dit bericht: