Ben ik homo? Ben ik lesbisch?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vernieuwde info die eerder werd gepost in 2011 - Update - 2020.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Homo of lesbisch?

Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je als man homo bent of als vrouw lesbisch. We leven tenslotte in een heteroseksuele maatschappij waarin we als holebi (homo lesbisch biseksueel) in de minderheid zijn. Sommigen weten al op jonge leeftijd dat ze niet hetero zijn, anderen weten het pas na weken, maanden of zelfs jaren twijfelen, en nog anderen komen er pas achter binnen een huwelijk.

Hoe weten dat je niet hetero maar homo of lesbisch bent is een vraag die alleen jij zelf kan beantwoorden. Het is vooral een proces van nadenken en twijfelen, al is dat (natuurlijk) niet voor iedereen zo, maar aangenomen is dat de meerderheid van de homo's en lesbiennes voor ze zichzelf aanvaarden lange tijd twijfels hadden.

Homo of lesbisch zijn is aangeboren. Je hebt in C geen keuze. Wie gelukkig wil zijn moet op een bepaald moment zichzelf aanvaarden.

Maar, sommige mensen kiezen er bewust voor om nooit zichzelf te aanvaarden, en dwingen zichzelf in een heteroseksuele relatie en / of huwelijk. Dat is ieders volste recht, maar... wanneer jij zo iemand bent, besef dan dat er altijd een moment kan komen dat je moet besluiten dat je, je eigen seksuele geaardheid niet langer kan wegstoppen, en besef dat wanneer je jezelf dwingt om hetero te zijn terwijl je dat eigenlijk niet bent je nooit voor honderd procent gelukkig zal zijn.

Toch kan het zijn dat jij het pas later, dan op jonge leeftijd, ontdekt dat je homo of lesbisch bent. Dat is geen probleem en zeker niet abnormaal. Het kan zijn dat je nooit eerder hebt stilgestaan bij je gevoelens, omdat het nu eenmaal van je werd verwacht dat je in een relatie of huwelijk zou stappen met iemand van het andere geslacht en niet met iemand van hetzelfde geslacht. Ook kan het zo zijn dat je pas op latere leeftijd verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht en dat je beseft dat die gevoelens veel sterker zijn dan je ooit had voor iemand van het andere geslacht.

Hoe je het echt kan weten of je als man homo bent of als vrouw lesbisch, is een vraag die alleen jijzelf kan beantwoorden. Het kan zijn dat je nog nooit verliefd bent geworden niet op iemand van het andere geslacht en niet op iemand van hetzelfde geslacht. Toch kan jij zelf dan bepalen dat je daadwerkelijk homo of lesbisch bent. Verder wie al wel eens verliefd was op iemand van het andere geslacht en dan plots beseft verliefd te zijn op iemand van hetzelfde geslacht, kan lichtjes vergelijken en beseffen ik voel meer bij die verliefdheid op de persoon van hetzelfde geslacht dan als op de persoon van het andere geslacht.

Wanneer je blijft twijfelen kan je proberen in contact te komen met andere homo's en / of lesbiennes, zodat je met anderen kan praten over gevoelens die hun niet onbekend zijn. Je kan ook op het internet op zoek gaan naar verhalen of video's van mensen die vertellen over hun seksuele geaardheid.

Tot slot is het ook belangrijk te weten dat je niet verplicht bent om jezelf homo of lesbisch te noemen. Sommige mensen houden nu eenmaal niet van labels, anderen vinden het net makkelijk.

Verder raadpleeg de rubriek coming out: ==> Klik hier

Terug naar rubriek: Ben ik Holebi, Trans+ ? en Seks handleiding, Uit de kast, Wetgeving ==> Klik hier


Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 04 October, 2020 en 382 keer gelezen.Reageer op dit bericht: