Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.Tal van Britse holebi en hetero voetballers zeggen dat de intense interesse in het leven van spelers kan voorkomen dat homo en biseksuele voetballers uit de kast komen. "De sensationele berichtgeving in de media over homo en biseksuele voetballers in de kast belemmert de inspanningen om het spel mooier te maken," waarschuwen holebi en hetero voetballers en fans in een open brief.

Nadat eerder twee anonieme homo voetballers onthulden dat ze worstelen om publieklijk uit de kast te komen, werd er in de open brief, georganiseerd door Sports Media LGBT, een netwerkgroep en adviesbureau dat pleit voor opname in zowel de eigen branche als in de sport in het algemeen, werd de intense interesse van de media en sommige fans of holebi organisaties in de geaardheid van spelers als een van de redenen genoemd waarom homo en biseksuele voetballers niet uit de kast komen.

In de brief staat onder andere: "Als een groep van holebi en bondgenoten met een rol in het voetbal, weten we dat er momenten zijn waarop de game niet welkom kan zijn voor leden van de holebi gemeenschap. De cultuur van de professionele opstelling van de mannen kan het een bijzondere uitdagende omgeving maken voor iedereen die homo of biseksuele is. Als we homo en biseksuele voetballers uit de kast willen laten komen moeten we speculaties vermijden over wie wel of niet zo is, dan is meer transparantie en een constructievere benadering vereist van de sport."

De brief erkende de campagnes en maatregelen die door voetbalautoriteiten zijn opgesteld om een positieve vertegenwoordiging van homo spelers te bewerkstelligen, maar benadrukt dat zij de capaciteit hebben om meer te doen. Dit omvat: “Specifiek aandacht besteden aan het mentale welzijn van homo en biseksuele voetballers, en de uitdagingen waarmee homoseksuele en biseksuele spelers die in de kast zitten worden geconfronteerd; en het geven van voorlichting aan alle belanghebbenden over hoe homofobe, bifobe en transfobe taal en gedrag ervoor kunnen zorgen dat mensen zich onwelkom en onveilig voelen."

In de brief schreef men ook dat het verhaal van de eenzame speler in de kast meer kwaad dan goed doet. "Sensationele berichten in de media over pijn en angst geven de indruk dat zelfgenoegzaamheid is ontstaan bij homofobie in het voetbal", legde de brief uit. "De waarheid is dat er nog nooit een zo goed mogelijke teaminspanning is geweest om vooroordelen aan te pakken, maar de voortgang ervan wordt belemmerd door dergelijke accounts en zorgt ervoor dat homo's en biseksuelen in het mannen voetbal zich minder veilig voelen en minder snel het gevoel hebben dat ze eerlijk en open kunnen zijn over hun geaardheid. "

Openlijke homo prof voetballers wereldwijd
(Momenteel zijn er maar vier openlijke homo voetballers)
- Andy Brennan, Australiër. Kwam in 2019 uit de kast, hij speelt momenteel voor Hume City.
- Collin Martin, Amerikaan. Kwam in 2018 uit de kast, hij speelt momenteel voor Minnesota United.
- Liam Davis, Brits. Kwam in 2017 uit de kast, speelt momenteel voor de National League club Torquay United.
- Anton Hysen, Zweed en geboren in het VK. Kwam in 2011 uit de kast, speelt momenteel voor de Zweedse voetbaldivisie 2 voor Torslanda IK.

LEES OOK
OPNIEUW GETUIGENIS VAN HOMO PROF VOETBALLER VAN UIT DE KAST
BRITSE VOETBALBAZEN SPRAKEN MET NICHT JUSTIN F OVER FOBIE & 7 VOETBALLERS IN DE KAST
STIJGING HOMOFOBIE IN HET BELGISCHE VOETBAL
BELGISCHE VOETBALCLUB KRIJGT ALSNOG STRAF VANWEGE HOMOFOBE GEZANGEN DOOR FANS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2020 en 4851 keer gelezen.Reageer op dit bericht: