RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.Tijdens de 72e Primetime Emmy Awards van zaterdag 18 september won RuPaul voor het vijfde jaar op rij de prijs voor Outstanding Host for a Reality or Competition Program. Samen met die bijzondere prestatie brak de legendarische drag queen het record van de meeste overwinningen in de 13-jarige geschiedenis van de categorie. De speech na de recordbrekende vijfde Emmy overwinning droeg RuPaul op aan wijlen Chi Chi DeVayne.

De uitreiking van de prijzen zag er dit jaar door covid19 anders uit waarbij men rondschakelde tussen de verschillende sterren en anderen van thuis uit en elders. Voor het eerst maakte RuPaul in zijn speech ook een politiek statement. De 72e jaarlijkse Primetime Creative Arts Emmy Awards-ceremonie vond plaats gedurende vier avonden van 14 tot en met 17 september 2020 en werd op zaterdag 19 september 2020 live uitgezonden op FXX.

"Namens VH1, World of Wonder, en onze ongelooflijke cast en crew wil ik de Academie bedanken voor deze grote eer", zei RuPaul in een dankwoord op televisie. "Ik heb altijd gezegd dat ik elke keer dat ik met mijn valse wimpers sla, een politiek statement maak. Welnu, vanavond is de enige politieke verklaring die ik wil afleggen deze: liefde. Liefde voor onze holebi & transgender+ broers en -zussen, liefde voor zwarte Drag queens en bruine Drag queens en liefde voor de Verenigde Staten van Amerika." Daarna riep hij iedereen op om in november te gaan stemmen en goed na te denken over wie men kiest.

In zijn dankwoord droeg RuPaul zijn prestatie op aan de legendarische Drag queen Chi Chi DeVayne, die op 34-jarige leeftijd overleed ten gevolge van een longontsteking. "Ik wil deze Emmy graag opdragen aan een van mijn meisjes, Chi Chi DeVayne. Moge je rusten in kracht en perfectie." Eerder schreef RuPaul na het overlijden van Chi Chi DeVayne op Twitter: "Ik ben zo dankbaar dat we haar vriendelijke en mooie ziel hebben mogen ervaren", zei hij. 'Ze zal zeer worden gemist, maar nooit vergeten. Moge haar genereuze en liefdevolle geest op ons allemaal schijnen." Chi Chi nam deel aan het achtste seizoen van de RuPaul Drag Show en aan het derde seizoen van RuPaul's Drag Race All Stars.

Bekijk hieronder een video rond RuPaul zijn overwinning, zijn speech is te horen en zien vanaf 2:09 minuten:


BEROEMDE DRAG QUEEN UIT RUPAUL'S DRAG RACE OP 34-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN - 2020
RUPAUL IN HET GEHEIM GEHUWD MET VRIEND - 2017

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 21 September, 2020 en 4740 keer gelezen.Reageer op dit bericht: