Landelijke groepen

Landelijke organisaties

ASEKSUEEL.BE
Informatieve website voor aseksuelen
Website => Klik hierBELGIAN DEFENCE RAINBOW COMMUNITY (BELDEFRAC)
Holebi & transgender personeelsleden van Belgisch Defensie
Website => Klik hierBELGIUM BEARS
Organisatie van Homo Beren, dat zijn stevig gebouwde en behaarde mannen, vaak getooid met een snor en/of baard. Bears vormen binnen de homogemeenschap een eigen subcultuur.
Website => Klik hierCD&V REGENBOOGNETWERK
Holebi & transgender groep binnen de politieke partij groep CD&V
Email info => joris.poschet@vlaamsparlement.beGENDERVONK
Preventie zelfmoord transgenders, hulpverlening, informatie, ook voor ouders en bondgenoten.
Website ==> Klik hierGROEN HOLEBI EN TRANSGENDER NETWERK
Holebi & Transgender groep binnen de politieke partij Groen.
Info: Email info => stefan.colaes@groen.beHOLEBI NETWERK N-VA
Holebi & Trans groep binnen de politiek partij N-VA
Info via email => holebi@n-va.beHOLIDAYPRIDE.BE
Belgisch hetero vriendelijk reisbureau
Website => Klik hierHOLEBI PIONIERS
Website rond de Belgische holebi geschiedenis, met onder andere video verhalen, educatief materiaal (ook voor scholen e.a)
Website: Klik hierHOMMELES.
Groep van Holebi leerkrachten en holebi studenten in leerkrachten opleiding. Hommeles is een pluralistische, Vlaamse werkgroep voor en door holebi-leerkrachten. Wij richten ons echter niet alleen tot homoseksuele, lesbische en biseksuele leerkrachten. We proberen ook holebi-studenten in de departementen lerarenopleiding en al wie beroepshalve met onderwijs en opvoeding in aanraking komt, te bereiken (holebi-directies, universitairen, CLB-medewerkers, opvoeders, pedagogen (mentoren), inspectie, vakbonden...). Daarbij maken we geen onderscheid tussen leerkrachten uit het basis- middelbaar- of hoger onderwijs.
Website: Klik hierINTERSEKSE VLAANDEREN
Als vereniging willen ze een stem zijn die accurate informatie levert vanuit de realiteit van het mens-zijn. Om zo ouders van kinderen die intersekse geboren zijn, te kunnen ondersteunen in het maken van de juiste keuzes voor hun kind. En dit vertrekkend vanuit de ervaring van het individu. Al te vaak wordt het kind vergeten en al te vaak eindigen kinderen op een operatietafel zonder echt gehoord te zijn. Daarom zijn ze hier. Om die kinderen een stem te geven. Ze waren immers alles kinderen die of de dans ontsprongen zijn, of geëindigd zijn op de operatietafel omdat ouders niet voldoende of accuraat geïnformeerd waren.
Klik hierKARTONNEN DOZEN
Holebi - Trans+ boekhandel Antwerpen
Website => Klik hierLGBT STEUN
Via de website lgbtsteun.be geeft counsellor/coach Dries ondersteuning aan holebi's & transgenders, in je zoektocht naar je eigen identiteit, geaardheid, vragen rond coming-out, werk, transitie school, ouders, het zoeken van rust, kortom alles waar je als holebi of transgender mee zit, ook over hoe omgaan met de coronavirus epidemie, ook niet holebi & transgender gerelateerde zaken. Dries werkt met drie basisprincipes: altijd en overal beschikbaar door online sessies, wetenschappelijk onderbouwd op basis van LGBT-expertise en zo goedkoop mogelijk. Dries vraag 19 Euro per sessie en probeert zo een laagdrempelige steun te zijn op het moment dat andere steun soms wegvalt of gewoon bij vragen, problemen enz...
Info & contact opnemen via website => Klik hier
Info & contact opnemen via Facebook => Klik hierLUMI (voorheen holebifoon)
Voor al je vragen over gender (+ transgender) en seksuele voorkeur / geaardheid.
Bel, chat, mail, getuigenissen, info...
Website ==> Klik hierMANNENSEKS Neven website van Sensoa
gericht op mannen die seks hebben met mannen
Website ==> Klik hierMIX PVDA
holebi & trans groep binnen de politieke partij PVDA
Website => Klik hierMSC Belgium
Is een vereniging door en voor de Belgische holebi en transgender+ fetish community. Velen ervaren het plaats geven van fetish in hun leven als een aanvaardingsproces, vaak ook beschreven als een tweede coming out, en MSC Belgium stelt zich tot doel dit proces te vergemakkelijken door een ontmoetingsplaats te bieden voor "gelijkgezinden". Dit voornamelijk door het organiseren van tal van activiteiten en evenementen.Tevens organiseert MSC Belgium jaarlijks de verkiezing van Mister Leather Belgium tijdens Darklands in Antwerpen. Wij richten ons op eender welke fetish lover en dit gaat zeer breed van leerfetish tot rubber, uniformen en sportswear. MSC Belgium is een van de oudste LGBTIQ+ verenigingen in België. In 2021 vieren wij trots ons 50-jarig bestaan!
Facebookpagina => Klik hierOUT OF THE BLUE
Holebi & Transgender groep binnen de politieke partij Open-Vld
Info via email: raf.vanbedts@vlaamsparlement.beOVERUIT
Is het regenboog-personeelsnetwerk binnen de Vlaamse overheid.
Overuit bouwt mee aan deopenheid over seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie op het werk. Het netwerk informeert over en maakt SOGIE zichtbaar en bespreekbaar. Zo zet ze zicht actief in om clichés, vooroordelen, discriminatie en uitsluiting te signaleren en tegen te gaan. In een informele sfeer ontmoeten holebi en transgender collega’s en bondgenoten elkaar, wisselen ervaringen uit en leren als groep vertrouwen in hun eigen kracht. Het regenboognetwerk is een initiatief van de dienst Diversiteitsbeleid. Vanuit Overuit werken de leden mee aan beleidsveranderingen, promoten een inclusieve werkomgeving en zetten zich mee in voor andere doelgroepen.
Website => Klik hierRAINBOW COPS BELGIUM
Organisatie van holebi & transgender politie mensen en medewerkers (niet voor aangiftes van misdrijven, discriminatie e.a)
Website => Klik hierREGENBOOG AMBASSADEURS
Geven holebi en transgender ouderen (senioren) een stem.
Groep ervaringsdeskundige vrijwilligers die zich inzetten om een holebi- en transgendervriendelijk beleid in de professionele ouderenzorg en mantelzorg te bevorderen. Wij ondersteunen zorgorganisaties, zorgteams, en senioren die opkomen voor een holebi- en transgendervriendelijk beleid in de ouderenzorg om te zorgen voor een veilige woonplek voor hen. Wij organiseren infosessies voor studenten die morgen het kader zullen uitmaken in deze centra. Zorgen voor een goede toekomst van holebi- en transgender-ouderen. Deze vormen een vergeten groep, en dus willen we de samenleving attent maken op hun bestaan. We willen hun welzijn vergroten, de ouderensector sensibiliseren omtrent hun specifieke noden en een openheid naar een brede diversiteit creëren. Wij zoeken zoveel mogelijk vrijwilligers die ons met deze taak willen helpen en een steentje bijdragen. We moeten immers over veel meer ambassadeurs kunnen beschikken die jaarlijks elk een paar ouderencentra in hun gemeente, hun buurt contacteren en daar ons vernieuwd aanbod binnenbrengen.
Website ==> Klik hierSCHOOL UIT DE KAST
Onderwijs website voor leerkrachten en vormingsvrijwilligers.
Met alle info om op school of elders aan de slag te gaan met het thema holebi's en/of transgenders
Website => Klik hierTRANSGENDER INFO PUNT
Specifiek gericht op transgender+ personen, maar ook nuttig voor ouders, opvoeders, hulpverleners, leerkrachten...
Alle informatie die een Belgische transgender nodig heeft is te vinden op transgenderinfopunt
Website ==> Klik hierTRAINBOW BELGIUM
Holebi & Transgender medewerkers van de Belgische Spoorwegen
Facebook => Klik hier
Email info => contact@trainbowbelgium.beTOURISTICOGAY
Gay Travel
Website => Klik hier

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 14 September, 2020 en 328 keer gelezen.Reageer op dit bericht: