Ook Rusland komt weldra met een anti transgender wet, die ook (sommige) holebi's treft.Onder leiding van de Russische president Poetin en tal van holebi- en transfobe politici staat er een zware voornamelijk anti transgender wet op het programma. Maar ook holebi's zullen slachtoffer zijn van de nieuwe wet, die bovendien al in juli werd ingediend bij het Hogerhuis van het Russische parlement.

Een nieuwe wet die in de start blokken staat zal om te beginnen transgender personen verbieden hun gender te laten aanpassen. Daarnaast riskeren alleenstaande homo's of lesbiennes die in het buitenland een kind adopteerden hun kind(eren) te verliezen.

Anti transwet gaat verder dan die van Hongarije
De wet werd ingediend door Yelena Mizulina die eerder mee aan de wieg stond van de anti holebi wet ingevoerd in 2013 die bekend staat als de 'gay propaganda' wet. Samen met wetgeefster Lyudmila Narusova dient ze amendementen toe aan de Russische Family Code. En net zoals men eerder dit jaar in Hongarije deed, zullen onder de wet transgenders hun gender niet meer legaal mogen en kunnen aanpassen. Maar, de Russische wet gaat nog een stap verder dan Hongarije. Beide politica willen dat transgenders die reeds een nieuw paspoort hebben, aangepast aan hun "nieuwe" gender wordt afgenomen.

Huwelijken
Verder verbiedt de wet ook dat transgenders een huwelijk aangaan met een persoon van hetzelfde geslacht. Begin dit jaar liet President Poetin in de grondwet opnemen dat holebi's niet mogen trouwen. De voorgestelde wet wil nu ook voorkomen dat transgender personen trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. Burgers zullen dan moeten bewijzen dat ze dezelfde gender hebben als bij de geboorte voordat ze trouwen.

Holebi's
Holebi's worden ook vermeld in de wet, en daarbij worden holebi ouders geviseerd. Hoewel holebi's wettelijk geen kinderen mogen adopteren is dit als alleenstaande homo of lesbienne wel mogelijk, omdat de huidige wet bij alleenstaande ouders (nog) geen onderscheid maakt tussen hetero's en holebi's, waardoor er al tal van holebi gezinnen bestaan in Rusland. Maar, onder de op komst zijnde wet riskeren deze ouders nu hun kinderen te verliezen. Omdat er jaren geleden al sprake was van deze wet zijn sindsdien al tal van holebi gezinnen Rusland uit gevlucht, jammer genoeg, enkel mogelijk voor Russische holebi's mét geld, iets wat velen helaas niet hebben.

Anti transgender en anti holebi politica's
Yelena Mizulina zegt over de wet: "Het wetsvoorstel maakt een einde aan het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht, met inbegrip van geslachtsverandering, en bijgevolg aan de adoptie door zulke (lees holebi's) koppels.'' Mizulina en Narusova reageren hiermee op het nieuwe grondwettelijke verbod op het homohuwelijk.

Uitbreiding gevolg van nieuwe grondwet
Volgens de nieuwe grondwet (sinds dit jaar) is het huwelijk 'een vrijwillige verbintenis van een man én een vrouw gericht op het stichten van een gezin'. Deze wet maakt deel uit van een reeks van 206 nieuwe grondwetswijzigingen die kiezers begin juli met een eenvoudig ja / nee referendum hebben aangenomen. De amendementen geven president Vladimir Poetin ook de kans om aan de macht te blijven tot minstens 2036. De wet moet nu nog voor de Staats Duma komen, een vitale stap om een wet van kracht te laten gaan in Rusland. De Moscow Times schrijft dat de wet voor het einde van deze maand voor de Duma zal komen. De kans dat de wet niet wordt aangenomen is bijna onbestaande.

LEES OOK
Russische holebi's & hetero's aangehouden na protest tegen Poetin
Ook Roemenië voert anti transgender wet in
Hongarije voerde ondanks protest toch anti transgender wet in
Unieke stunt tegen anti holebi wetten in Rusland + video


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020

Dit bericht is gepost op 10 September, 2020 en 3406 keer gelezen.Reageer op dit bericht: