Mensenrechten & holebi & transgender+ activisten klagen Trump en zijn regering aan.Mensenrechten en holebi en transgender+ rechten organisaties vervolgen gezamenlijk de Trump-administratie voor het schrappen van de gegevensverzameling over holebi en transgender+ en Amerikaans Indiaanse jongeren in het Amerikaanse pleegsysteem. De Administration for Children and Families (ACF), een afdeling van het Amerikaanse Department of Health and Human Services (HHS), is sinds 2016 onder de regering Obama verplicht om gegevens te verzamelen over gemarginaliseerde groepen die oververtegenwoordigd zijn in het pleegsysteem.

Maar, omdat Trump sinds hij president is er een sport van maakt om alle wetten en maatregelen die Obama ooit invoerde terug te draaien, is dat ook gebeurd met deze maatregel. In juli kon je bij holebi info al lezen dat ruim 22 Amerikaanse staten plus het District of Columbia Trump en zijn regering aanklagen vanwege het terug draaien van holebi en transgender+ beschermingsrechten in de gezondheidszorg (ook een Obama wet).

Onder de Obama wet van 2016 moeten kinderwelzijnsdiensten zich houden aan de Indian Child Welfare Act, door Indiaanse kinderen in het pleegsysteem en hun tribale banden op te volgen, door waar mogelijk Indiaanse kinderen bij familieleden of stamgenoten te plaatsen. Daarnaast kan men holebi & transgender+ pleegkinderen door vrijwillig openbaar gemaakte gegevens beter opvolgen en eventueel plaatsen in een holebi of transgender gezin. De Amerikaanse regering kan dan de resultaten meten van al deze kinderen om te kijken of alles goed verloopt.

Maar in mei 2020 kondigde de regering-Trump aan dat ze niet langer kinderwelzijnsinstanties zou verplichten om deze gegevens over Amerikaans Indiaanse en holebi en transgender+ kinderen in het pleegsysteem te verzamelen en te rapporteren.

Als reactie hierop hebben een reeks organisaties, waaronder twee federaal erkende indianenstammen, een tribale coalitie, pleegzorgalumni en holebi en transgender+ organisaties hun krachten gebundeld om de regering-Trump aan te klagen. De rechtszaak werd op 27 augustus ingediend bij de US District Court voor het Northern District of California, en de eisers worden vertegenwoordigd door Democracy Forward, Lambda Legal en de Indian Law Clinic van de Michigan State University College of Law.

Volgens Lambda Legal zei de coalitie van activisten: “De regering-Trump heeft meer dan een decennium van hard werken ongedaan gemaakt toen het op onwettige wijze de verzameling van kritische gegevens verhinderde over hoe holebi en transgender+ jongeren, Amerikaanse Indianen en Alaska-inheemse kinderen het vergaat in het pleegzorgsysteem. De gegevens zijn van cruciaal belang voor het verbeteren van de resultaten voor holebi, transgender+, Amerikaanse Indianen jongeren en kinderen en Alaska Native jongeren en kinderen.

De onwettige acties van de Trump regering zullen veel van Amerika's meest kwetsbare pleegkinderen en jongeren in de schaduw houden. We vechten om Amerikaanse Indianen en Alaska-inheemse kinderen en holebi en transgender+ jongeren te beschermen tegen statistische uitval. We zullen de onwettige actie van de regering krachtig aanvechten. "

Men voegt toe dat holebi, transgender+, Amerikaanse Indianen en Alaska-inheemse kinderen en jongeren oververtegenwoordigd zijn in het kinderwelzijnssysteem van het hele land. "Onze broeders en zusters van pleegzorg verdienen het om te worden geteld, zodat de gegevens oplossingen kunnen aangeven en de pijplijn naar dakloosheid, opsluiting en intergenerationeel trauma kunnen worden beindigd.

Binnen de Amerikaanse pleegzorg vallen veel kinderen en jongeren uit de boot. De meeste kinderen die niet blank zijn, holebi of transgender, ouder dan de baby leeftijd zijn, worden veel minder tot zelden opgenomen of geadopteerd door heteroseksuele koppels, want hetero's willen het liefst een perfect gezonde blanke baby. De meeste oudere, niet blanke, holebi en transgender+ kinderen en jongeren, en degene die samen met broertjes en of zusjes in de pleegzorg verblijven worden opgenomen door homo lesbische of transgender ouders, waardoor deze gezinnen onbedoeld al jaren de grootse groep ouders zijn die kinderen uit de pleegzorg een liefdevolle thuis geven. Vooral wat betreft de adoptie van meerdere kinderen tegelijkertijd, zijnde broertjes en zusjes vinden een liefdevolle thuis in een regenboog+ gezin. Holebi info bracht in het verleden al enkele verhalen van homo of lesbische koppels die zo meerdere broertjes en zusjes adopteerden zodat de kinderen elkaar niet uit het oog verliezen door apart te worden geadopteerd, wat vaker gebeurd wanneer ze door een hetero koppel worden opgenomen omdat die zelden staan te springen om meerdere kinderen tegelijkertijd op te nemen.
LEES OOK
BIJNA HELFT VAN AMERIKA KLAAGT TRUMP AAN WEGENS ANTI TRANSGENDER EN ANTI HOLEBI MAATREGELEN - 2020
TRUMP WIL DAT ADOPTIE CENTRA HOMO EN LESBISCHE KOPPELS MOGEN WEIGEREN - 2020
STEVE EN ROB ADOPTEERDEN ZES KINDEREN TEGELIJKERTIJD - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020.

Dit bericht is gepost op 01 September, 2020 en 2711 keer gelezen.Reageer op dit bericht: