Trump noemt zichzelf (opnieuw) de meest pro holebi & trans+ president in de geschiedenis.Amerikaans president Trump is van mening dat hij de meest pro holebi & transgender president allertijden is. Maar hij zelf en zijn administratie lanceerden ondertussen ruim 168 aanvallen tegen de holebi & transgender+ gemeenschap.

Het is niet voor het eerst dat Trump claimt de beste president te zijn voor holebi's en transgenders. Recent deed hij dat opnieuw. De Log Cabin Republicans, een organisatie van Republikeinse holebi's en transgenders deelden recent op sociale media waarin Trump claimt de meest pro holebi & transgender president te zijn in de Amerikaanse geschiedenis.

De video toont Richard Grenell, die de eerste van de weinige homo-functionarissen in de Trump-regering was en die na een paar maanden zijn rol als waarnemend directeur van de nationale inlichtingendienst verliet. Grenell beweerde dat hij kon 'bewijzen' dat Trump een holebi en transgender bondgenoot was, maar het merendeel van de video werd ondersteund door kritiek op het stemgedrag van Joe Biden in de jaren negentig. Hij zei: "President Trump heeft in drie jaar tijd meer gedaan om de rechten van homo's en lesbiennes te bevorderen dan Joe Biden in meer dan 40 jaar in Washington."

Grenell gaf echter geen details over hoe hij deze vergelijking had gemaakt en vergat gemakshalve Biden's uitgebreide staat van dienst op het gebied van ondersteuning van holebi en transgender+ rechten en zijn uitgebreide holebi en transgender beleidsplan. De enige concrete voorbeelden die Grenell kon geven van het feit dat Trump pro holebi en transgender was, waren zijn eigen benoeming tot waarnemend directeur van de nationale inlichtingendienst en de veronderstelde "historische campagne van Trump om homoseksualiteit over de hele wereld te decriminaliseren".

Hoewel veel geprezen door homoseksuele Trump-aanhangers, is er weinig bewijs dat een dergelijke door de VS geleide campagne ooit heeft bestaan na een eerste persbericht. Grenell beëindigde de video door te herhalen: "Homo's hoeven niet op een Democraat te stemmen, want Donald Trump is de meest pro-homo-president in de Amerikaanse geschiedenis." Trump retweete de video en schreef: "Mijn grote eer !!!"

Het Trump Accountability Project van GLAAD (één van de grootste holebi & transgender+ rechten organisaties) heeft 168 aanvallen op de holebi en transgender+ gemeenschap geregistreerd in de 1308 dagen dat Donald Trump in functie was, met een gemiddelde van iets minder dan één regressieve actie per week. De Trump-regering heeft transgenders verbannen om in het leger te dienen, actief steun verleend aan discriminatie van holebi's en transgenders op het gebied van werkgelegenheid, diensten en gezondheidszorg en holebi en transgender+ bronnen, gegevens en taal van overheidswebsites gewist.

In juni kondigde de Republikeinse Partij van Trump aan dat het zijn partijplatform uit 2016 ongewijzigd zou laten, wat betekent dat de GOP officieel de omkering van huwelijksgelijkheid zal blijven steunen. Op 12 juni 2020, de vierde verjaardag van het bloedbad in Pulse, heeft de regering-Trump op wrede wijze kostbare bescherming van de gezondheidszorg voor transpatiënten gewist, hoewel de terugdraaiing deze week gelukkig tijdelijk werd geblokkeerd door een federale rechter. Het Witte Huis slaagde er ook niet in om Pride Month opnieuw officieel te erkennen voor 2020, in schril contrast met de regering-Obama.

In grote tegenstelling tot de campagne van Joe Biden heeft de herverkiezingscampagne van Trump geen enkel beleid over holebi en transgender+ kwesties gepubliceerd, hoewel hij ondertussen wel geld inzamelt door regenboog t-shirts met teksten als ‘Make America Great Again’ te verkopen. Maar, ondertussen verliest hij wel langzaam aan steeds meer Republikeinse holebi's en transgenders die eerder achter hem stonden. Uit recent onderzoek blijkt al 12% te zeggen dat ze in november niet meer voor Trump zullen stemmen maar voor Biden.

In april van dit jaar kwam GLAAD al met een rapport waaruit toen bleek dat Trump al ruim 101 anti holebi & transgender wetten en maatregelen op zijn naam had staan, ondertussen is dat aantal gestegen tot 168 keer, en het is nog niet voorbij. Gelukkig, zijn er af en toe positieve berichten waaruit blijkt dat steeds meer (hetero) mensen het niet eens zijn met Trump's anti holebi & transgender wetten en maatregelen, met inclusief boodschappen vanuit rechtbanken tot het allerhoogste Hof die oordelen tegen Trump en in het voordeel van holebi's & transgenders.

LEES OOK
101 KEER ANTI HOLEBI & TRANSGENDER WETTEN EN MAATREGELEN DOOR TRUMP ALDUS RAPPORT
FEDERAAL RECHTER BLOKT TRUMP'S ANTI TRANSGENDER WET
TRUMP WIL DAT ADOPTIE CENTRA HOLEBI KOPPELS MOGEN WEIGEREN
JOE BIDEN EN KAMALA HARRIS VOEREN MEEST PRO HOLEBI & TRANS CAMPAGNE ALLERTIJDEN + VIDEO
ANTI HOLEBI & TRANS GROEPEN KRIJGEN MEER GELD VAN TRUMP DAN HOLEBI & TRANS ORGANISATIES
BIJNA HELFT VAN AMERIKA KLAAGT TRUMP AAN OM ANTI HOLEBI & TRANSGENDER WETTEN
HOOGSTE HOF OORDEELDE PRO HOLEBI & TRANS - TRUMP BOOS + lijst anti wetten door Trump
WAT BELOOFT JOE BIDEN EN WAT DEED HIJ AL VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS?

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 21 August, 2020 en 5242 keer gelezen.Reageer op dit bericht: