Unieke stunt tegen anti holebi wet in Rusland + video.Russen vinden steeds creatievere manieren om de homofobe homopropagandawet van Vladimir Poetin te omzeilen, en de nieuwste stunt in Moskou legt de lat echt hoger. Recent bracht een uitdagende homo kunstenaar zijn boodschap van holebi en transgender+ solidariteit de lucht in terwijl hij een gigantische Pride-vlag over Moskou vloog met tientallen regenboog heliumballonnen.

Video's van het kleurrijke protest laten zien dat de regenboogvlag wordt gehesen op het Manezhnaya-plein en naar het Kremlin drijft, wat ongetwijfeld degenen binnenin woedend maakt. Volgens de Moscow Times werd het protest georkestreerd door homo-performancekunstenaar Alexander Donskoy, maar voor het geval er enige twijfel was, was er een spandoek met de naam van Donskoy aan de onderkant van de vlag bevestigd.

Donskoy was tussen 2005 en 2008 burgemeester van de Noord-Russische stad Arkhangelsk. Hij kondigde in 2006 aan zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van Rusland, maar werd in 2007 gearresteerd en beschuldigd van economische misdaden en ambtsmisbruik. Hij kreeg een proeftijd van drie jaar en zijn aanhangers beweren dat de beschuldigingen politiek gemotiveerd waren.

Na zijn veroordeling maakte hij naam als modern kunstenaar en galeriehouder. Hij noemde zijn laatste demonstratie "LGBT Over The Kremlin". Zijn galerie, in Sint-Petersburg, toonde ooit een foto van president Vladimir Poetin in vrouwenondergoed. De autoriteiten namen het schilderij en andere pro holebi en transgender kunstwerken al meermaals in beslag.

Over zijn actie met de regenboogvlag en ballonnen zei Donskoy dat het een protest was tegen Poetin en ander politici die steeds meer haat tegenover holebi's en transgenders bij de bevolking opdringen door anti wetten. Rusland stemde in juli voor een verbod op het homohuwelijk wat ondertussen is opgenomen in de grondwet. Ondertussen proberen Russische wetgevers een nieuwe wet te creëren die de transgender rechten ondermijnt, het homohuwelijk verder verbiedt en gezinnen kan opsplitsen. De Vereniging van Russische Advocaten voor Mensenrechten heeft de voorstellen van politici gewaarschuwd als een ‘misdaad tegen de menselijkheid’. Donskoy zei dat zijn actie ook een protest was tegen het feit dat Poetin in Juni ambassades veroordeelde en verbood die tijdens de Pride maand (Juni) een regenboogvlag lieten wapperen.

Bekijk hier onder een video rond de regenboogvlag ballonnen actie, die een klein beetje doet denken aan een actie die men eerder in Oekraïne voerde met het plaatsen van een regenboogvlag op een beroemd standbeeld in protest tegen anti holebi & anti transgender wetten en maatregelen in het land (link onder video).


LEES OOK
RUSSISCHE HETERO'S EN HOLEBI'S AANGEHOUDEN NA PROTEST TEGEN POETIN
ACTIVISTEN VLIEGEN REGENBOOGVLAG MET DRONE OP BEROEMD MONUMENT IN OEKRAINE + VIDEO
POETIN: ZO LANG IK AAN DE MACHT BEN KOMT ER GEEN HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 21 August, 2020 en 5049 keer gelezen.Reageer op dit bericht: