Vooral Facebook, (ook Twitter) promoot Holocaustontkenning waarbij ook miljoenen holebi's & trans stierven.Volgens een onderzoek van een in het VK gevestigde anti-extremisme-organisatie promoot onder andere het algoritme van Facebook actief de inhoud van de Holocaustontkenning waarbij miljoenen mensen waaronder ook veel holebi's en transgenders werden opgesloten, vervolgd en vermoord.

Het Britse Institute for Strategic Dialogue (ISD) ontdekte dat het zoeken naar het woord "Holocaust" op Facebook gebruikers naar ontkenningspagina's en groepen leidt. Veel van deze pagina's bevatten links naar uitgevers die boeken verkopen die de Holocaust ontkennen en schadelijke revisionistische literatuur die de gruwelen van de genocide bagatelliseren. De Facebook-zoekfunctie leidt gebruikers ook naar pagina's die zijn gewijd aan de Britse Holocaustontkenner David Irving, die in 2005 in Oostenrijk werd gearresteerd vanwege zijn schadelijke opvattingen.

Ook andere sociale media
Uit het onderzoek bleek ook dat materiaal dat de Holocaust ontkent niet beperkt is tot Facebook. Ze ontdekten 2.300 van dergelijke berichten op Reddit, 19.000 op Twitter en 9.500 op YouTube die alleen al in de afgelopen twee jaar waren gemaakt. De onderzoekers merkte echter op dat er een sterke afname was van materiaal dat de genocide op YouTube had ontkend nadat het platform vorig jaar dergelijke inhoud had verboden, maar Twitter en Facebook ondernamen geen actie.

17 miljoen doden
Geschat wordt dat tijdens de Holocaust tot 17 miljoen mensen zijn uitgeroeid, waaronder zes miljoen Joden. Ook holebi's en transgenders waren het doelwit tijdens de Holocaust met naar schatting 100.000 homo mannen die werden gearresteerd wegens homoseksualiteit in nazi-Duitsland tussen 1933 en 1945. Daarvan werden 50.000 veroordeeld voor hun "misdaden" en naar schatting 5.000 -15.000 werden naar concentratiekampen gestuurd, velen van hen overleefden het niet.

Miljoenen volgers
Uit het ISD-onderzoek bleek ook dat ten minste 36 Facebook-groepen met een gecombineerd aantal volgers van 366.068 toegewijd waren aan het ontkennen van de Holocaust of verkeerde informatie over het onderwerp organiseerden. Bovendien zeiden onderzoekers van het instituut dat toen ze deze openbare Facebook-pagina's volgden, het sociale mediaplatform vergelijkbare inhoud aanbeveelde die de genocide ontkende.

Holocaust ontkenning is daad van haat
Jacob Davey, senior onderzoeksmanager van de ISD, zei: "Het besluit van Facebook om inhoud over de ontkenning van de Holocaust op zijn platform te laten blijven, staat onder het mom van bescherming van legitiem historisch debat, maar dit mist de reden waarom mensen zich in de eerste plaats bezighouden met ontkenning van de Holocaust." Ontkenning van de Holocaust is een opzettelijk instrument dat wordt gebruikt om het lijden van het Joodse volk en andere slachtoffers te delegitimeren en al lang bestaande antisemitische troepen in stand te houden, en wanneer mensen dit expliciet doen, moet dit worden gezien als een daad van haat."

Actie zoals die van YouTube werkt
De onderzoekers wijzen erop dat wanneer sociale media actie onderneemt, zoals YouTube deed, aantoont dat deze acties het volume en de zichtbaarheid van antisemitische en holocaustontkenning inhoud effectief kunnen verminderen. En stellen: "Deze bedrijven moeten zich daarom afvragen wat voor soort platform ze willen zijn: een platform dat geld verdient door de ontkenning van de Holocaust tot bloei te laten komen, of een die er principieel tegen is."

Reactie van Facebook
Via een woordvoerder reageerd Facebook als volgt: men verwees eerst naar het feit dat de ontkenning van de Holocaust in een aantal landen over de hele wereld verboden is, zoals in Duitsland, Frankrijk en Polen, maar het VK en de VS weigeren dit. Verder zei men dat ze geen berichten toestaan die de genocide vieren, verdedigen of rechtvaardigen, maar dat ze niet automatisch berichten van Holocaust ontkenners verwijderen. De woordvoerder zei verder: "Het vinden van de juiste balans tussen mensen veilig houden en vrijheid van meningsuiting toestaan ​​is moeilijk en we weten dat veel mensen het absoluut niet eens zijn met ons standpunt. We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen en herzien van ons beleid en overleggen met organisaties over de hele wereld om ervoor te zorgen dat we het goed doen." Vanuit Twitter kwam er geen reactie op het onderzoek.

Extra info: Wereldwijde erkenning holebi & transgender slachtoffers liet jaren op zich wachten
Wat betreft de Holocaust duurde het maar liefst tot de jaren 80 voor er wereldwijd erkenning kwam voor de vele holebi en transgender slachtoffers. Geen enkel land wilde in eerste instantie erkennen dat er ook vele homo's, lesbiennes en transgenders werden vermoord. En het was daarom ook nergens ter wereld toegestaan om holebi en trangender slachtoffers te herdenken tijdens Holocaust memorials.

Uiteindelijk veranderde dat in 1984 toen men in Mauthausen, Oostenrijk nabij het concentratiekamp een plaquette aanbracht die specifiek verwijst naar de holebi & transgender slachtoffers van de Holocaust. Een tweede erkenning van holebi en transgender slachtoffers kwam er in 1985 in Duitsland waarbij er eveneens een plaquette kwam aan het concentratiekamp van Dachau.

Pas in 1987 kwam er wereldwijd voor het eerst een geheel monument ter herdenking van de holebi en trangender slachtoffers van de Holocaust, en dat werd opgericht in Amsterdam, Nederland. Andere landen volgende pas vanaf de jaren 90 en later. Meer over andere herdenkingsmonumenten kan je lezen in een holebi info nieuws bericht uit 2015 waarin de zeven belangrijkste holebi & transgender herdenkingsmonumenten n.a.v de Holocaust werd besproken, inclusief meer extra info, wie dit bericht wil (her) lezen ==> Klik hier

LEES OOK
EINDE TWEEDE WERELDOORLOG BETEKENDE ALLEEN VOOR HOLEBI'S NIET HET EINDE VAN VEROLGING
FACEBOOK ONDER VUUR NA NEGATIEVE REACTIES OVER TRANSGENDERS
HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BOOS OP FACEBOOK

holebi info - eigen berichtgeving + extra info - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 18 August, 2020 en 4963 keer gelezen.Reageer op dit bericht: