Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.Uit nieuw Australisch onderzoek blijkt dat homo en biseksuele mannen significant minder seks hebben in het coronavirus tijdperk, hoewel sommigen hun seksuele gewoonten helemaal niet hebben veranderd. Eerder dit jaar kon je bij holebi info de resultaten lezen van een vergelijkbaar Belgisch onderzoek (link onderaan).

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Australische Kirby Institute, waarbij men de seksuele gewoonten onthulde van homo en biseksuele mannen sinds het coronavirus in maart zijn intrede deed. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in JAIDS (Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes), en toonden onder andere aan dat er maar liefst een 12-voudige afname is van het aantal seksuele partners dat sommige homo en biseksuele mannen heeft sinds de uitbraak van het virus.

84% van de ondervraagde homo en biseksuele mannen zegt te zijn opgehouden met het maken van seks afspraakjes. 16% gaf aan dat men gewoon is blijven doorgaan met het hebben van wisselende seksuele contacten. Daarnaast erkende 95% van de mannen dat seks met verschillende partners, evenals groepsseks, een risico vormt voor de overdracht van het coronavirus.

Onderzoekers voerden de studie uit om veranderingen op korte termijn te voorspellen in de mate van hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). De resultaten geven aan dat homo en biseksuele mannen hun seksuele gedrag veranderen in een poging om het risico op overdracht of contractie van het coronavirus te verminderen.

"Homo- en biseksuele mannen hebben hun preventiestrategieën tijdens de hiv-epidemie aangepast om zichzelf en elkaar te beschermen", zei hoofdauteur dr. Mohamed A. Hammoud. Ondanks de vaak negatieve gevolgen voor individuen, moeten we hun investering in de gezondheid van zichzelf en hun leeftijdsgenoten erkennen. Onze gemeenschap heeft een lange geschiedenis in het creëren van innovatieve strategieën om risico's te verminderen, en we zien dit doorgaan met deze nieuwe gezondheidsuitdaging."

Ondertussen merkte de hoofdauteur van de krant, Garrett Prestage, op dat homo en biseksuele mannen het seksueel contact 'dramatisch' hebben verminderd om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. "Als gevolg hiervan is het ook waarschijnlijk dat we op korte termijn een vermindering van nieuwe hiv- en soa-diagnoses zullen zien. Trends in deze diagnoses zullen waarschijnlijk aanzienlijk fluctueren als reactie op veranderingen in beperkingen op het gebied van fysieke afstand."

Opmerking: niet alle homo en biseksuele mannen hebben regelmatig wisselde seksuele partners. Sommige homo en bi mannen zijn altijd al monogaam geweest, en die groep is groter dan men denkt.
LEES OOK
BELGISCHE BI EN HOMO MANNEN HEBBEN MINDER SEKS SINDS CORONAVIRUS ONS LEVEN BEPAALD

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 05 August, 2020 en 3115 keer gelezen.Reageer op dit bericht: