Polen stopt bescherming vrouwen omdat het holebi & trans ideologie zou rechtvaardigen!Maandag is de Poolse overheid gestart en beslist zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanbul, een internationaal verdrag over het beëindigen van geweld tegen vrouwen, nadat de minister van Justitie van het land beweert dat het 'holebi & transgender ideologie rechtvaardigt'.

Het is hiermee de zoveelste aanval tegen holebi's en transgenders in Polen. Eerst was er, en zijn er nog steeds, de zogenaamde holebi & transgender vrije zones (waar holebi's & transgenders niet welkom zijn), daarna volgde er een aanklacht tegen Ikea na het ontslag van een homofoob, en nu is er deze actie.

Terug trekking uit Verdrag
De nationalistische minister van Wet en Justitie, Zbigniew Ziobro, heeft gezworen het proces van terugtrekking uit het Europese verdrag te beginnen, dat in 2015 is geratificeerd onder de vorige regering, die uitgebreide normen vaststelt om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld te voorkomen en te bestrijden.

Ziobro beweert dat het verdrag over huiselijk geweld 'homo-ideologie rechtvaardigt'. Ziobro, die vorige week aan het verzinnen was dat een EU-begrotingsdeal zou leiden tot het opleggen van het homohuwelijk in Polen om de oppositie aan te wakkeren, legt opnieuw een verband tussen het internationale verdrag en holebi & transgender+ rechten.

De minister, die het verdrag eerder beschreef als "een uitvinding, een feministische creatie die de homo-ideologie moet rechtvaardigen", zei dat Polen maandag het terugtrekkingsproces zou starten, omdat hij beweert dat het de rechten van ouders schendt en "elementen van ideologische aard bevat".

Wat zegt het verdrag van Istanbul
Het verdrag vermeldt helemaal geen holebi en transgender rechten, behalve dat duidelijk wordt gemaakt dat slachtoffers van huiselijk geweld steun moeten krijgen zonder discriminatie op basis van persoonlijke factoren, waaronder seksuele geaardheid. Volgens de BBC noemde Ziobro 'schadelijke' bepalingen in het verdrag die scholen verplichten om over gender te onderwijzen.

Het Verdrag van Istanbul zegt dat scholen moeten onderwijzen over "gelijkheid tussen vrouwen en mannen, niet-stereotiepe genderrollen, wederzijds respect, geweldloze conflictoplossing in interpersoonlijke relaties, gendergerelateerd geweld tegen vrouwen en het recht op persoonlijke integriteit".

Protest
Op vrijdag en zaterdag werd in Warschau en Krakau geprotesteerd tegen de voorgestelde terugtrekking. Een demonstrant zei: "Het verdrag is een veel voorkomend doelwit van homofobe ideologen, met de Poolse minister Marcin Romanowski op kop met zijn woorden: 'neo-marxistische propaganda die ons waardesysteem op zijn kop zet' en beweert dat 'de manier om geweld te bestrijden niet is om jonge jongens te leren dat ze jurken kunnen dragen en mogen spelen met poppen".

Het verdrag werd eerder al om dezelfde redenen aangevallen
Het verdrag van Istanbul is eerder geconfronteerd met soortgelijke aanvallen in Slowakije, waar nationalistische politici beweerden dat het document 'extreem liberalisme' is dat holebi en transgender rechten promoot. De veelvuldige verzinsels hebben ertoe geleid dat de Europese Commissie een boekje met feitencontrole heeft opgesteld waarin de beweringen over het verdrag worden betwist.

Document van de Europese Commissie
Het document van de Europese Commissie maakt duidelijk: “Er is geen bedreiging voor het concept familie. De conventie regelt het gezinsleven of de gezinsstructuren niet en staten hoeven het traditionele begrip van gezinnen niet te veranderen. 'Tradities en waarden worden niet bedreigd. Het verdrag stelt alleen dat tradities, cultuur of religie niet kunnen worden gebruikt als rechtvaardiging voor gewelddaden tegen vrouwen.

"Het woord‘ gender ’vervangt niet de termen‘ vrouwen ’en‘ mannen ’, en de conventie promoot ook geen‘ gender ideologie ’. Het woord ‘gender’ wordt in de conventie gebruikt om te benadrukken dat vrouwen vaker geweld ervaren omdat ze vrouw zijn. “Erkenning van homohuwelijken is niet vervat in de conventie. Het verdrag doet op geen enkele wijze afbreuk aan de nationale civielrechtelijke huwelijksregels.

'Een ‘derde geslacht’ wordt niet geïntroduceerd door de conventie en er is ook geen verplichting om het te erkennen. Staten zijn alleen verplicht de rechten van slachtoffers te beschermen zonder discriminatie op welke grond dan ook, inclusief geslacht, ras, religie, taal, leeftijd, burgerlijke staat, seksuele geaardheid of genderidentiteit."

Politieke reactie vanuit Europa en Belgie
Als Polen geld wil krijgen uit het coronaherstelfonds van de Europese Unie, dan mag het zich niet terugtrekken uit de Istanboelconventie, een verdrag gericht op de preventie van geweld tegen vrouwen. Dat zegt Groen-Europarlementslid Petra De Sutter. “Wat mij betreft, stopt het hier. Geen geld wanneer mensenrechten op de helling staan”, zegt ze. Ook andere Europese politici delen deze mening.
LEES OOK
POOLSE OVERHEID DAAGT IKEA VOOR DE RECHTBANK
POOLSE RECHTBANK VERKLAARDE AL TWEE HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES ONGRONDWETTELIJK
POOLSE PRESIDENT VERGELEEK HOLEBI & TRANS ZIJN MET COMMUNISTISCH INDOCTRINATIE
DUREX TOONT HOMO KOPPEL IN CONDOOM RECLAME IN HOMOFOBISCH POLEN
WETSVOORSTEL VERGELIJKT HOMOSEKSUALITEIT MET PEDOSEKSUALITEIT NAAR PARLEMENT IN POLEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 28 July, 2020 en 3869 keer gelezen.Reageer op dit bericht: