Facebook onder vuur vanwege negatieve berichten over transgenders.Hoewel Facebook deze maand eens positief in het nieuws kwam inzake de verdediging van holebi's en transgenders, komt het nu (opnieuw) onder vuur te liggen, dit keer wat betreft transgenders.

Eerder kon je bij holebi info lezen dat Facebook (eindelijk) alle advertenties en berichten die conversie therapie promoten gaat verbieden. Maar vandaag ligt de sociale media gigant onder vuur vanwege het feit dat blijkt dat de meeste Facebook-inhoud over trans kwesties afkomstig is van rechtse, ‘bevooroordeelde en feitelijk onnauwkeurige’ bronnen, wat blijkt uit recent onderzoek door studie Media Matters for America.

Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de Facebook interacties over inhoud waarin transgender kwesties worden besproken afkomstig is vanuit rechts politieke hoek en anti transgender organisaties. De studie Media Matters for America analyseerde 225 stukjes Facebook-inhoud die meer dan 100.000 interacties opleverden, bijvoorbeeld reacties, opmerkingen en deelbewijzen gepubliceerd tussen 15 februari 2019 en 15 februari 2020.

Deze inhoud leverde in totaal bijna 66 miljoen interacties op, maar 65,7 procent van die interacties was met berichten afkomstig uit rechts politiek getinte bronnen. In vergelijk, slechts 15,4% transgender berichtgeving komt vanuit de holebi media, en 10% vanuit de hetero media en amper 3% vanuit links politieke hoek.

Van de top 10 bronnen van transgender nieuws en inhoud op Facebook zijn er zeven afkomstig van rechts politieke anti transgender media waaronder de Daily Wire, de anti abortus life site news site en de anti holebi & trans juridische groep Alliance Defending Freedom. De overige drie zijn afkomstig van holebi & trans media.

Verder bleek dat van alle 225 onderzochte inhoudsopgaven degene die de meeste interacties verdiende (meer dan 2,77 miljoen) afkomstig is van de anti holebi & transgender organisatie Alliance Defending Freedom. En van de top 10 inhoudsopgaven waren er negen afkomstig van rechts politieke anti holebi & trans media.

Volgens Media Matters holebi en transgender programmadirecteur Brennan Suen is dit een ernstig probleem, aangezien het Pew Research Center vorig jaar ontdekte dat 52 procent van de Amerikanen hun nieuws van Facebook krijgt. Hij vertelde NBC News: "Facebook-gebruikers krijgen een totaal bevooroordeeld en feitelijk onnauwkeurig begrip van de veelheid aan problemen die transgenders treffen."

Suen zei verder dat deze anti transgender inhoud leugens verspreid over medische zorg voor transgender jongeren, waarbij volwassenen in vraag stellen of ze hun kinderen niet in gevaar brengen door hun trans kind te erkennen en omarmen, met alle negatieve gevolgen voor transgender jongeren. "transfobisch online discours draagt bij aan deze gevaarlijke afwijzing van transkinderen, intimidatie van transgenders in de echte wereld en schadelijk beleid, en het draagt bij aan een sociale en politieke cultuur die de transgemeenschap blijft demoniseren en laat falen."
LEES OOK
FACEBOOK KOMT EINDELIJK OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 24 July, 2020 en 4301 keer gelezen.Reageer op dit bericht: